Tässä ovat 20 tyypillisintä missikilpailijaa. Löytyvätkö nämä ihmistyypit myös työelämästä?

Päätin kirjoitella teille vaihteeksi hieman kepeämpää luettavaa. Mitä oikeasti tapahtuu missikisoissa? Sitä kysytään usein, ja nyt päätin listata teille 20 tyypillisintä kilpailijaa.

Tunnistatko kuvauksista itsesi tai jonkun muun? Ja miten on, löytyvätkö nämä ihmistyypit myös joltain muulta alalta?

1. Leiriläinen

Tälle kilpailijalle kisat ovat mahtava yhteinen tyttöjen kokoontuminen! Hän ottaa huumaa kilpakumppaneistaan huomattavasti enemmän kuin itse kisoista ja on innoissaan mahdollisuudesta saada niin monta uutta ystävää. Päätavoite on viettää mahdollisimman paljon aikaa muiden tyttöjen kanssa. 

2. Menestyjä

Se, jolla on jo kokemusta jostain aiemmasta kilpailusta ja usein menestystäkin. Muiden silmissä menestyksensä vuoksi arvostettu kilpakumppani, ja ollessaan nöyrä on mieleistä seuraa. Häneltä saattaa myös herua ystävällisiä vinkkejä muille kilpailuissa menestymiseen.

3. Suorittaja

Se, joka tekee kaiken täysillä ja täydellisesti sekä vaikuttaa virheettömältä. Hän pitää koko kilpailun ajan yllä täydellistä missikulissia, on aina viimeistelty ja huoliteltu, hymyilee aina, edustaa aina ja osaa hommansa täydellisesti. Hänellä ei ole huonoa päivää ja hän on aina ajoissa, kuuliainen ja hyväkäytöksinen.

4. Nautiskelija

Tämä kilpailija on jo päässyt elämänsä suurimpaan tavoitteeseen. Hän on jo voittanut ollessaan kilpailussa mukana ja nyt vain nauttii kaikesta, mitä asiaan kuuluu, ottaen ilon irti stressaamatta mitään. Kansainvälisessä kilpailussa hän nauttii palkintomatkasta ja suunnattomasta elämyksestä, eikä juurikaan panosta itse kilpailuun.

5. Tietäjä

Se, jolla on paljon kokemusta ja joka tietää kaikesta jo kaiken. Hänellä on yleensä aiheesta kuin aiheesta omaa kokemusta ja hän kertoo usein, kuinka asioiden kuuluisi mennä, joko suoraan tai selän takana. Kritisoi ja protestoi myös usein meneillään olevaa toimintaa ja on tyytymätön, koska tietää, kuinka asiat tehtäisiin paremmin. Ei ole hyvä ottamaan vastaan kritiikkiä, eikä ole kisassa se suosituin kilpakumppani. 

6. Mean girl

Hän on kilpailija, joka on täysin varma omasta erinomaisuudestaan. Erittäin kaksinaamainen ja petollinen. Varmistaakseen oman menestymisensä – tai ainakin sabotoidakseen pahimpien kilpakumppaniensa menestystä – turvautuu usein jollain tavoin toisten omaisuuden tuhoamiseen, korujen tai asujen rikkomiseen tai muuhun sabotointiin. Usein silti saattaa pärjätä kisassa, koska ei jää kiinni toiminnastaan.

7. Sählääjä

Se yksi kilpailija, joka puuttuu aina. Se, jota aina odotetaan ja joka kysyy aina ne hassuimmat kysymykset. Hän, joka vaikuttaa siltä, ettei ole ollut ikinä kuuntelemassa ohjeistusta ja unohtelee asioita toistaen näin samat kysymykset moneen kertaan. On usein väärissä vaatteissa, väärässä aikataulussa ja jotain puuttuu lähes aina.

8. Showgirl

Se kilpailja, joka on aina äänessä eikä jää keneltäkään huomaamatta. Kaikki muistavat hänet, koska hän on toiminut monelle viihdyttäjän roolissa. Hän hauskuuttaa ja houstaa tilanteita, kertoo jatkuvasti omia tarinoitaan ja mahdollisesti myös tanssii ja laulaa. Kilpailija, jota osa rakastaa ja toinen osa ei voi sietää.

9. Manipuloija

Tämä kilpailija esittää ystävää, mutta on se, joka koittaa vaikuttaa muiden kilpailijoiden psyykkeeseen heittelemällä silloin tällöin piikikkäitä kommentteja heidän suuntaan. Hän myös kertoo kilpakumppaneilleen heistä kuulemaansa huonoa palautetta ja esittelee ikäviä kommentteja, joita nämä ovat saaneet. Useimmiten sama henkilö myös kehuu jatkuvasti itseään ja suoritustaan ja puhkuu itsevarmuutta. Hän kertailee ääneen mahdollisuuksiaan ja kuuluttaa ja suurentelee saamiaan kehuja nostaen jatkuvasti itseään muiden yläpuolelle.

10. Itsensä ruoskija

Tämä kilpailija on se, joka ottaa aivan kaiken tosissaan. Hän on usein omassa kuplassaan ja arvostelee jatkuvasti kaikkea omaa suorittamistaan. Hän laskelmoi jatkuvasti myös omia ja muiden mahdollisuuksia ja spekuloi eri vaihtoehtoja. Ei juurikaan kerro muille aidoista tuntemuksistaan. Hän kisaa henkeen ja vereen läpi kisan, ei osaa relata ja nauttia aidosti, eikä välttämättä muista kisasta paljoakaan sen jälkeen, koska on vain suorittanut ja stressannut.

11. Huomionkipeä kilpailija

Tämä kilpailija on se, joka haluaa katseet itseensä keinolla millä hyvänsä. Järjestää usein show’n tai erilaisia kohtauksia, kun ei pääse huomion keskipisteeksi tai esiintymisnumerossa keskelle tai eturiviin. Ei juurikaan usko sääntöjä eikä perusteluja, vaan rikkoo niitä tarkoituksella saadakseen enemmän näkyvyyttä, palstatilaa tai ruutuaikaa. Hän on tärkein. 

12. Jumppamaikka

Se yksi kilpailija, joka käyttää kaiken odotusajan urheiluun. Pukeutuu vaatteisiin, joissa myös helppo treenata samalla. Tuttu näky kyykkäämässä, tekemässä vatsalihaksia ja antamassa muille kuntoiluvinkkejä, puhumassa ruokavaliostaan ja opettamassa liikkeitä. Hän hämmästyttää voimillaan tai notkeudellaan, ja saa myös usein oman fanijoukkonsa joka kuuntelee lumoutuneena johtajaansa. 

13. Tunnollinen kilpailija

Tämä kilpailija on useimpien mieleen, koska on hyvä siinä, mitä tekee, eikä tee itsestään turhaa numeroa. Sisäisesti hän kisaa kuitenkin täysillä, mutta luottaa osaamiseensa eikä näytä epävarmuuttaan kenellekään, ei myöskään juurikaan aitoja tuntemukseen. Tämä kilpailija ehtii myös yleensä luomaan ystävyyssuhteita ja auttamaan muita. 

14. Tuntematon kaunotar

Se yksi kilpailija, joka ei osaa kieltä tai on muuten ujo ja jättäytyy yksin. Se, jota kukaan ei oikein tunne, vaikka on upeudellaan kiinnittänyt kaikkien huomion. Se, jonka nimeä kukaan ei muista tai tiedä. Se, joka aina yllättää sijoittumalla kärkeen, kun kukaan ei oikein päässyt tuntemaan häntä eikä osannut näin laskea häntä varteenotettavaksi kilpailijaksi. 

15. Kunnianhimoinen etenijä

Se kilpailija, jolle kisat ovat koko ajan vain yksi välietappi johonkin seuraavaan tavoitteeseen. Hänellä on kirkas tavoite ja takaa-ajatus: ura, jonka toteuttamiseksi hän haluaa nimeä ja näkyvyyttä, suhteita toimittajiin ja oikeisiin yrityksiin. Ei innostu ystävyyssuhteiden luomisesta, koska ne eivät auta tavoitteen saavuttamisessa. On kisassa vain ja ainoastaan tavoitteensa takia ja viihtyy usein omissa oloissaan keskittyen siihen.

16. Unelmien toteuttaja

Se, joka ei tiedä yhtään, mitä maailmalla on hänelle tarjota. Tämä kilpailija ottaa koko kisan suurena seikkailuna, unelmiensa toteuttamisena ja huikeana mahdollisuutena ties mihin. Samaan aikaan hänellä on suuret ja vaaleanpunaiset prinsessamaiset odotukset kaikesta tulevaisuutensa suhteen ja tämä henkilö tulee aina pettymään, kun asiat eivät tapahdukaan itsestään ja ne unelmien tarjoukset ja tilaisuudet eivät tule eteen hopealautasella.

17. Kopioija

Se kilpailija, joka on opetellut ulkoa muiden missien hyväksi todetut vastaukset. Hän on todennäköisesti myös matkinut kävelyn ja poseeraukset viime vuoden voittajalta, mahdollisesti jopa koko tyylinsä. Hän yrittää pääasiassa olla jonkun menestyjän kopio, eikä todellisuudessa tuo esille omaa itseään juurikaan. Hän uskoo pärjäävänsä, jos hän muistuttaa muita menestyjiä.

18. Toisen toiveen toteuttaja

Se, jolle kisa ei ole missään kohtaan ollut se oma tahto, vaan jonkun muun, kuten äidin tai mallitoimiston. Se, joka toteuttaa kiltisti jonkun toisen unelmaa ja on siksi hieman vastentahtoisesti mukana koko hommassa. Sama henkilö saattaa vaikuttaa siltä, ettei ole oikein kiinnostunut kisasta, koska ei ole. Haluaisi usein olla muualla kuin on.

19. Bilettäjä

Tämä kilpailija on tullut kisaan vain pitääkseen hauskaa. Hän on useimmiten sinkku ja miettii myös mahdollisia tulevien bileiden kautta löytyviä deittikumppaneita. Tälle kilpailijalle mikään ei ole vakavaa, ja aina voi olla bileet. Tämä tyyppi on se, joka lähtee bailaamaan kesken kiertueen ja houkuttelee muitakin mukaansa rikkomaan sääntöjä. Hänellä saattaa olla oma pullo mukana. Hän on tullut vähintään yhteen tilaisuuteen krapulassa tai nauttineena, eikä näe siinä mitään pahaa, koska bileet!

20. Miellyttäjä

Tämä kilpailija tekee kaikkensa miellyttääkseen niitä henkilöitä, joiden uskoo voivan vaikuttaa tuloksiin. Hän saattaa täysin avoimesti yrittää miellyttää organisaation henkilöitä ja mielellään supista näiden kanssa kahden kesken, jotta saa muille aikaiseksi tunteen omasta erityisyydestään ja suosiostaan. Tämä on juuri se henkilö, joka rikkoo myös sääntöjä tapaamalla tuomariston jäseniä kahden kesken, joko kahvilla tai hotellihuoneissa.

 

Näihin tunnelmiin, hyvää juhannusviikkoa kaikille!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *