Lola O. listaa: Kymmenen kysytyintä asiaa…

Tiedätkö mitä multa usemmiten kysytään somessa, sekä kasvotusten? Yleisimmät nykyään ovat nämä seuraavat 10.

  1. “Mitä kuuluu?” Jota usein seuraa, “Voidaanko tutustua paremmin?”

Kysymys joka tupsahtaa boxiin aika monesta kanavasta päivittäin, ja useilta eri lähettäjiltä. Jos käyttäisin päiväni vastaillen erikseen jokaiselle kysyjälle mitä kuuluu, menisi se täysipäiväisestä työstä. Vaikka somen kautta on helppo laittaa viesti ihan kenelle ihmiselle tahansa, ei aina voi olettaa saavansa vastausta. Kuulumiset voi jokainen lukea postauksista yleisesti. 

Jälkimmäiseen vastaukseni on aina, ei voida, mutta harvoin ehdin sitäkään heille vastaamaan. Vaikka kysyjä saattaa itse kokea palavaa tarvetta tutustua ja saada luotua chat-yhteyden johonkin tunnettuun henkilöön, tunne ei välttämättä ole molemminpuolinen. Olen onnellisessa parisuhteessa, ja muutenkaan  twitter- facebook- instagram- snapchat- ja linkedin-kanavat eivät ole niitä paikkoja, joissa lähtisin tutustumaan uusiin ihmisiin.  

2. “Milloin olet taas televisiossa?”

Tämä kysymys on esitetty sellaisinakin aikoina, kun jokin juontamani ohjelma on pyörinyt viikoittain, sitä ei vain ole katsottu. Jos tiedossa on seuraava esiintyminen, on vastaus helppo kertoa, mutta usein ollaan tilanteessa, että jotain on jo kuvattu, muttei vielä saa kertoa milloin ja mitä on tulossa.

Mutta esimerkiksi nyt tiedän, että viikon päästä lauantaina olen juontamassa missikisoja Alfa Tv:llä, eli silloin. 

3. “Mitä teet työksesi?”

Tätä kysytään aina ja säännöllisesti, ja kaikilta tahoilta. Toisinaan se tuntuu kyseenalaistukselta muodossa “mitä oikein teet työksesi?”. Jotenkin oletetaan, että jos olet joskus ollut missi, ja sitä titteliä edelleen joku sinusta käyttää haastattelussa tai uutisessa, niin se pelkkä julkisuus, somen ylläpitäminen, haastettelujen antaminen, avajaisissa ja muissa tapahtumissa käyminen, lukuisissa tv-ohjelmissa vierailu ja ns “kauniina olo” olisi se ainoa työ. No joillain saattaa niin ollakin, mutta mulla ei vielä koskaan. Äsken mainitut esillä olot ja ilmaisen näkyvyyden perässä juokseminen erinäisissä tilaisuuksissa eivät koskaan ole olleet mun silmissä sellaisia, joille ottaisin aikaa muilta töiltä.

Toisinaan tähän tulevat myös nämä, “Vieläkö myyt asuntoja?” tai “Miten TPS:n pelit nyt on menneet?” Eli näitä, jolloin muistellaan joitakin vanhoja työkuvioita, joista parhaimmillaan on aikaa useita useita vuosia, ja jotka eivät liity enää elämääni missään muodossa.

Mua työllistävät monet eri viihteen ja kauneuden alan osiot, cv:n saa halutessa, Linkedinistäkin voi lukea osan.

Eniten työllistävät tällä hetkellä Helsingissä eräässä tv-tuotantoyhtiössä työt monessa eri tuotannossa, joku kutsuisi sitä projektiluontoiseksi päiväduuniksi. Sen lisäksi omat juontoduunit, telkkarissa ja muissa yhteyksissä, bloggaaminen, mallintyöt sekä monet erilaiset mainos- ja tapahtumakuviot, nuorten missien kouluttamiset ja muut esiintymiset ovat mun kalenterin liikkuvia osia. 

4. “Missä asut?” Jota seuraa yleensä hämmennys, ja kysymys, “Eikö olisi kätevämpää asua Helsingissä?” 

Ei. Edelleenkin asun Turussa, olen asunut täällä vauvasta asti, vaikka vuoden vietin välillä eräässä pienemmässä paikassa. 

Ei, mulle ei olisi todellakaan kätevämpää asua Helsingissä. Se olisi mahdotonta. Syitä on monia: En pidä Helsingistä muun kuin työn muodossa, enkä halua maksaa elämisestä yhtään enempää kuin jo nyt on pakko. En halua luopua Turusta, enkä voi, sillä minulla ovat lapset sekä oma äitini ja muu tukiverkosto Turun alueella. Rakastan ajamista, ja työmatka Turku-Helsinki-välillä itse ajaen on minulle yhtä mieluinen ja tarpeellinen, kuin jollekin lyhyt viiden minuutin matka työpaikalle. Ja koska I love Turku, ja Turun etäisyydet ja hallittavuus. Elämäni edellämainituista syistä olisi mahdottomuus Helsingissä, enkä olisi siellä onnellinen.

5. “Millaista oli Selviytyjissä?”

Vieläkin tätä kysytään, vaikka jo uusi kausi pyörii. Selviytyjistä löytyy täältä lähemmäs 20 blogia, esimerkiksi jaksokohtainen “behind the scenes”-blogi tapahtumat auki avaten. Jollet vielä ole lukenut niitä, lue ihmeessä, niin tiedät mitä kaikkea meidän kaudelta ei näytetty telkkarissa asti. Meidänkin kaudella oli paljon tällä kaudella otsikoihin nousseita tapahtumia, mutta kaikista ei voi koskaan puhua ääneen, vaikka kovasti haluaisin.

Siellä oli rankkaa, kuumaa, hullua, mutta samaan aikaan ihan mielettömän jännittävää ja älyttömän siistiä ja tykkäsin tosi paljon! Lähtisin koska vain uudestaan ja on taas mielettömän siistiä katsoa meneillään olevaa kautta. Heitin aikanaan itse ilmoille sen, kuinka siistiä olisi sekoittaa “tavikset” ja “julkkikset”, ja nyt kun niin on tehty, olen hieman kateellinen tämän kauden osallistujille jotka pääsivät sen kokemaan.

6. “Mistä saat tuon energiasi?”

Energiani tulee yleisestä elämänilosta, tyytyväisyydestä elämääni, ja siitä, että teen sitä mistä nautin. Olen aina ollut energinen ja positiivinen, vaikka samalla kuulemma minulla on isossa ryhmässä ja stressitilanteissa hyvin rauhoittava vaikutus muihin. Välillä on toki niitä päiviä, jolloin pitää vain olla, ja tosiaan ladata sitä energiaa, mutta yleensä sytyn hektisyydestä ja paljosta tekemisestä. 

7. “Tulisitko ilmaiseksi…?”

Ilmaiskeikkapyynnöt ja kutsut erinäisiin tapahtumiin ja avajaisiin ja juhliin ja synttäreille, mikä milloinkin, näitä tulee toisinaan enemmän kuin oikeita keikkapyyntöjä. Tänä aikana se tuntuu olevan trendi, sillä monet julkisuudenhenkilöt haluavat käydä näyttäytymässä ilmaiseksi missä vain, missä on jokin kuvaaja ja toimittaja paikalla.

Hyväntekeväisyys taas on hyväntekeväisyyttä, ja 90-luvun missinä sitä on tullut tehtyä enemmän kuin moni voi kuvitella. Siihen on pitänyt vetää nyttemmin selkä rajaa mihin lähtee, mihin ei, sillä jollain täytyy myös elää. Kaikkia ei voi koko ajan käydä tukemassa vain omaksi ja jonkun toiseksi iloksi, kun se on omasta työajasta pois. Eli lähtökohtaisesti en lähde enää tekemään juurikaan ilmaistapahtumia, ellei jokin todella pakottava tarve ja sillä hetkellä minua lähellä oleva aihe ole kyseessä.

8. “Mistä tuo vaate on? ” tai vaikka “Mikä huulipuna sinulla on?”

Nämä somepostauksiin liitettävät kyselyt, ja joskus myös lehtijuttujen myötä ilmestyvät kysymykset vaikkapa kuvan mekosta. Olipa päällä mitä vain, aina joku kiinnostuu kuvan asusta, huulipunasta, tai smoothien ainesosista. Mikäli kysymyksen kohteena on tuote, jota postauksessa mainostan tai muuten tuttu yhteistyökumppani, voin sen kaikille kertoa kommenteissa ja tägätä kuviin. Mutta kun näin ei ole, käytäntö on aivan toinen.

Olen tarkka yksityisyydestäni ja omasta tyylistäni, enkä halua kuuluttaa kaikille, mistä mikäkin on hankittu. Yksityisesti voin näitä asioita kyllä kiinnostuneille kertoa, mutta yleensä pettymys on suuri, kun vaikka kuvan asu ei olekaan Suomesta, eikä edes enää saatavilla netistä.

9. “Mikä on kauniin ihosi salaisuus? ” ja “Missä olet laitattanut kulmasi?”

Salaisuus on puhtaasti geeneissä, niin se vain on. Ihoni salaisuus ei ole yksittäisessä tuotteessa, koska ihoni on ollut puheenaihe aina, jo ennen minkään yksittäisen tuotteen valintaa. Se on vain aina ollut hyvä, ja sitä on ihan avoimesti kadehdittu. En käytä mitään yleisimpiäkään hoitoja, en käy toimenpiteissä, en kosmetologilla, enkä näe muutenkaan mitään vaivaa sen eteen. Se nyt vain on hyvä.

Ja viimeisin vastaa myös kysymykseen vaikkapa kulmista, ei, en tosiaan laitata niitä missään, enkä muutakaan osaa kasvoistani. En antaisi kenenkään koskea koskaan millään muotoa kasvoihini, ellei joskus kuvauksissa olisi pakko sallia meikkaajan käsittely. Mutta silloinkin olen kriittinen ja valikoiva. Kulmat muotoutuvat muun meikin yhteydessä.

10. “Missä sinua näkee keikalla seuraavaksi?”

No useimmat minun keikat ovat ”firmakeikkoja”, eli yritysten juhlia, joihin ei pääse ulkopuolisia. Julkisia tapahtumia on nykyään paljon harvemmin, koska vietän pääosin aikani tuotantoyhtiön töitä tehden, mutta välillä ollaan markkinoilla, kauppakeskuksissa, yritysten liikketiloissa ja isoissa julkisissa tapahtumissa. Syksy näyttää hyvin tv-tuotanto- ja yksityisjuhla-painotteiselta, eli seuraavaa julkista esiintymistä en kalenterissa nyt näe ennen ensi vuotta.

Mutta kun sellainen osuu kohdalle, tuuthan taas moikkaamaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *