Kuinka monta kertaa elämässä pitää aloittaa asiat alusta?

Tämän alla olevan kuvan piti olla kiitos mun seuraajille, joita tuli viime viikolla mun suurimmassa sosiaalisen median kanavassa eli Instagramissa täyteen 25 tuhatta. Vaan toisin kävi, kun joku muu sai haltuunsa mun tilin, ja sisältö lukuisine yhteistöineen ja tarinoineen katosi kuin tuhka tuuleen. Myönnän, että harmittaa paljon. 

Seuraajat ja fanit on tärkeitä!

Jonkun mielestä voi olla todella turhamaista, älytöntä, pinnallista ja turhaakin itkeä julkisesti jonkun sometilinsä perään. Etenkin, kun monella on seuraajia vielä paljon minua enemmän, satojatuhansiakin. Mutta meille, joille se on yksi iso osa työtä, tärkein markkinointikanava puskaradion ja näkyvän työn ohella sekä paras reitti vuorovaikutukseen fanien kanssa, sen perään itkeminen on erittäin kaukana turhasta ja olen katsonut kauhulla, kun jollekin muulle on käynyt näin.

Instagram on siis työkalu ja työ. Sivu, jota on rakennettu vuosien ajan, ja sivu, jolle olen kerännyt kontakteja ympäri maailmaa. Sivu, joka vei nyt mennessään satoja pitkiä ja molemmille osapuolille tärkeitä keskusteluja fanien ja muiden ihmisten kanssa, paljon kontakteja, jotka täytyy nyt etsiä uudelleen. Kuvat toki ovat tallella, joten kaiken voi tavallaan itse postata halutessaan uudestaan, paitsi tarinat, ne korona-ajan suositut pic & storytkin. Kaikki poissa.

Etenkin kaikki ne kuvat ja tarinat, mihin muut ovat minut vuosien saatossa merkinneet, ne on todella sääli menettää. Eli jos sinulla on kuvia mun kanssa tai muhun liittyen, please, merkitsethän niihin nyt minun uuden tilini ja poistat sen vanhan? Tai sitten vaan jaat ne minulle, koska haluan ehdottomasti säilyttää nuo muistot!

Pahinta on, että monet seuraajani ovat nyt ottaneet minuun yhteyttä muissa kanavissani närkästyneinä, koska ovat luulleet minun estäneen heidät, sillä eivät enää löytäneet tiliäni. Pahimmillaan siis tämä kaappaus suututtaa osan faneistani, koska he kokevat tulleensa loukatuksi minun toimestani, vaikken minä ole tehnyt mitään. Äärimmäisen turhauttavaa.

Taloudellinen haitta

Ja niin, sitten se ehkä toisella tapaa ärsyttävin asia, se talouspuoli. Korona teki jo ison loven tuloihin, kun kaikki tapahtuma-alan jutut peruuntuivat, eli juontokeikat ja esiintymiset poistuivat kaikki kerralla kalenterista. Se puoli ei ole elpynyt vieläkään, mutta onneksi olen päässyt jo edes hetkeksi takaisin tv-maailmaan.

Mutta some, joka heräsi henkiin nopeimmin ja jonka kautta löytyikin tähän hätään paljon uusia yhteistyökuvioita, se on nyt poissa. Kaikille sovituille yhteistyökuvioille saattaa käydä nyt huonosti, koska iso osa somen yhteistyökuvioista on riippuvaisia tietystä näkyvyydestä, seuraajamäärästä ja muista luvuista, eikä pelkkä tunnettuus muussa mediassa riitä.

Tulojen menetys on se, mitä tähän ei nyt todellakaan kaivattu. Myönnän, että korona-aikana jossain kohtaa mietin, että miten voin tällaisena pandemian aikana silti olla onnellinen ja tyytyväinen elämään, että onko kaikki liian hyvin? No näemmä sitten oli, kun jokin muutos huonompaan piti taas tapahtua.

Aina vaan alusta

Kerroin juuri erään viime viikolla ilmestyneen naistenlehden unelmahaastiksessa, että olen tottunut rakentamaan erinäisiä asioita elämässäni alusta monta kertaa. En tiedä, ehkä se jopa tietyllä tapaa sopii minulle ja onhan siinä aina tietty uutuuden viehätys, kun saa luoda kaiken alusta uudelleen. Toki silti ihmettelen, miten tietyin väliajoin aina jotain pitää lähteä tekemään alusta. Onneksi mulla on kyky päästä pohjalta aika näppärästi aina ylös, eli posin kautta, pessimisti ei pety ja mitä näitä nyt on.

Vähän reiluna parikymppisenä oman elämän pahimman ja katastrofaalisimman vuoden jälkeen jouduin luomaan uudelleen ihan kaiken; talouden, ihmissuhteet, työasiat, maineen ja suhteeni mediaan. Työ oli helpoin, koska heti, kun pääsi tekemään töitä ja näyttämään taitonsa, sana osaamisesta kiiri ja töitä tuli lisää.

Julkisuuskuva oli ehdottomasti vaikein, koska se perustuu muutenkin aina pääosin mielipiteisiin. Jokainen tietää, että mielipidettään on vaikea muuttaa jo itsekin, saati sitten saada joku muu muuttamaan mielipidettään. Jutut perustuvat aina toimittajien näkemykseen ja mielipiteeseen ja he tuovat luomiinsa juttuihin tietyn haluamansa kulman. Se on jutun päähenkilölle joko edullinen tai epäedullinen. Ihmiset muodostavat niiden pohjalta vielä oman mielipiteensä ja usein unohtuu se, että jutussa on usein kyseessä ollut mielipide, eikä pelkästään faktoja jostakin ihmisestä.

Erottuani aloitin taas alusta, kun muutin omilleni ja lapsille tuli yhden kodin sijaan kaksi. Talousasiat ja muut kuviot menivät uusiksi jälleen kerran, mutta itsenäisyyteen palaaminen oli minulle tärkeää ja teki todella hyvää.

Eteenpäin…

No, kunhan tämä työn alla oleva tv-tuotanto saadaan valmiiksi, voi olla hetki aikaa työstää isommin tätä someasiaa ja tilin sisällön ja seuraajien kerryttämistä. Olen ehdottoman kiitollinen kaikesta avusta minkä saan ja toivon, että sana uudesta tilistä kantautuu mitä pikimmin ihmisten korviin.

Uusi Instagram-tilini löytyy nimellä lolaodusogaofficial, käykäähän seuraamassa! Ja mikäli vielä olette vanhan tilin seuraajia, äkkiä pois sieltä, koska sisältö, jota se tuottaa nyt eri nimellä, on vähintäänkin arveluttavaa.

Nyt takaisin kuvan mukaiseen vapaapäivän viettoon, hyvää sunnuntaita kaikille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *