Kerro, mitä kaikkea julkkiksen tulee olla! 20 tosielämään perustuvaa kohtaa

On mitä kummallisimpia asioita, joita julkkiksilta oletetaan. Listasin 20 erikoista oletusta siitä, mitä julkkisten kuuluu ja ei kuulu tehdä. Tämä lista on tehty huumorilla, mutta se on täysin oman elämäni tositapahtumiin perustuva. Hauskoja lukuhetkiä!

 1. Sinun kuuluu muistaa ja tunnistaa kaikki henkilöt, jotka olet koskaan elämäsi aikana tavannut, tulevatpa he tervehtimään sinua ihan missä ja milloin vain. Sinun kuuluu myös antaa nimikirjoituksia, suostua yhteiskuviin, halauksiin sekä poskisuudelmiin aina. Sinun kuuluu myös kohteliaasti ja kärsivällisesti kuunnella oma seurueesi tai lapsesi unohtaen juuri sillä hetkellä sinua puhuttelevan henkilön asia, olipa kyseessä oma työ- tai vapaa-aikasi. Vaikka puhuttelija olisi vahvassa humalassa tai asia olisi negatiivista sättimistä, on hänelle annettava aikaa kertoa, mitä hän on sinusta mieltä ja mitä hän on aina halunnut sinulle sanoa.
 2. Sinun kuuluu olla halukas auttamaan kaikkia, jotka apuasi missään ikinä pyytävät, olipa kyseessä taloudellinen apu tai suositus työelämässä etenemiseen. Sillä, oletko koskaan edes tavannut kyseistä ihmistä, ei ole väliä. Auttaminen kaikissa asioissa ja kaikkina ajankohtina kuuluu julkkiksen tehtäviin. Älä kuitenkaan itse pyydä apua, se on vonkaamista ja fanien hyväksikäyttämistä.
 3. Sinun kuuluu kertoa ja avata kaikki epäonnistumisesi ja virheesi perusteellisesti mediassa ja aina jonkun kysyessä. Tällöin todistat olevasi tavallinen ja inhimillinen erehtyvä ihminen. Onhan muutenkin vain luontevaa, että haluat avautua ja luottaa tuntemattomiin ihmisiin aroissa yksityisissä asioissa, jos he kuuntelemaan tarjoutuvat. Näin muut voivat myös oppia virheistäsi ja välttyä tekemästä samoin, vain siten autat muita. Muussa tapauksessa olet jopa salannut tärkeää tietoa, jonka avulla joku olisi voinut välttyä tekemästä saman virheen.
 4. Sinun kuuluu olla hiljaa omista ongelmistasi, myös omassa somessa. Lehdet saattavat jakaa somepäivityksesi ja on raivostuttavaa, jos valitat ääneen seuraajan elämäntilanteeseen verrattuna turhamaista ja tyhjänpäiväistä ongelmaasi. Ihmisillä on aina oikeita tai ainakin paljon suurempia ongelmia kuin sinulla.
 5. Sinun kuuluu olla valmis tilittämään heti seuraavana päivänä kipeästä erosta tai uudesta rakkaudesta. Muussa tapauksessa salailet jotakin eroon tai rakkauden löytymiseen liittyvää asiaa. Kuitenkaan et saisi tuoreessa onnen tai surun tunnepuuskassa kertoa liian isosti tunteistasi, koska olethan vain julkkis, et oikeasti voi tietää todellisista tunteista ja oikeasta elämästä vielä mitään.
 6. Sinun kuuluu puhua vähemmän omasta mahdollisesta menestyksestäsi ja sinulle tapahtuvista hyvistä asioista. Kukaan ei pidä ylpeistä ihmisistä, eikä ihmisistä, jotka tiedostavat ja kertovat olevansa hyviä joissain asioissa. Muiden ihmisten vaikeuksien keskellä on erittäin itsekeskeistä hehkuttaa omia onnistumisia ja erinomaisuutta.
 7. Sinun kuuluu avata ikävimmät ja kipeimmätkin asiasi sairastumisia ja menetyksiäsi myöten kaikelle kansalle, koska vain näin he saavat vertaistukea ja samaistumispintaa tarinasi ja vaikeuksiesi kautta tai voivat antaa niitä sinulle. Ei olisi reilua, että ihmisiltä jäisi tämä mahdollinen omalle elämälle erittäin merkityksellinen ja samaistuttava tarina saamatta. Muista kuitenkin, valittaa ei saa.
 8. Sinun kuuluu avoimesti kertoa heti, jos painosi, vartalosi tai elämäntyylisi kokee muutoksen. Ihmiset haluavat tietää, kuinka juuri sinä pudotit painoa, kasvatit lihaksiasi, tai kävit kauneusleikkauksessa ja mitä kaikkea olet itsellesi tehnyt, koska kukaan ei näytä oikeasti siltä kuin kuvissa. On kuultava, kuinka olet uskaltanut ottaa riskin ja tulokset täytyy saada arvioida mielipiteen muodossa. Ihmiset haluavat antaa sinulle lukemattomia ohjeita, kuinka toimia eri asioissa, ja kertoa mitä olet tehnyt väärin. Kaikki pyytämätön apu on aina otettava kiitollisena vastaan, olipa aihe kuinka yksityinen tahansa. Jos tv-ohjelman katsoja kertoo viestissään olevansa huolestunut kilpirauhasestasi tv-esiintymisen perusteella, kuuluu sinun välittömästi varata aika lääkärille, jotta katsoja saa rauhan.
 9. Sinun kuuluu vastata aina ja kaikkiin viesteihin mitä saat puhelimeen, sähköpostiin, kirjeitse tai lukemattomien eri somekanaviesi kautta. Vastauksen pitää tulla myös mielellään heti, sen pitää olla kattava ja kysyjälle riittävä, vaikka aihe olisi yksityinen tai muuten käsittämätön, kuten vaikkapa kuppikoko tai seksielämäsi. Aina kun joku viestittelee sinulle “Moi” tai “Mitä kuuluu?”, sinun on otettava aika ja kerrottava hänelle, mitä sinulle kuuluu, vaikka se olisikin luettavissa juuri kirjoittamastasi päivityksestä.
 10. Sinun pitää alkaa tehdä “oikeita töitä”, koska vain tällöin olet vakavasti otettava ihminen. Kuitenkin ne oikeat työt pitäisivät olla tarpeeksi kiinnostavia, mediaseksikkäitä, ja sijoittua sellaiseen kellonaikaan, että ehdit silti koko ajan istua chattailemassa näiden samojen seuraajien kanssa. Oikean työn määritelmä on edelleen mysteeri, mutta ainakaan viihdemaailmaan, someen tai minkäänlaiseen iloiseen tekemiseen se ei liity. Silti tehtyäsi vaikkapa vielä julkaisemattoman tv-projektin, pitää sinun kertoa kaikki ohjelmassa tapahtuvat käänteet seuraajallesi jo etukäteen sopimuksia rikkoen, ihan vain, koska hänen tarvitsee saada tietää.
 11. Sinun pitää tienata vähemmän rahaa kuin seuraajat itse. Tällöin seuraajat pääsevät paremmin purkamaan pahaa mieltään, ja sanomaan että “millä tuokin itsensä elättää” ja “mikä sugardaddy sen elämän maksaa”. Menisi nyt oikeisiin töihin ja lakkaisi esittelemästä itseään ja elämäänsä täällä somessa.
 12. Sinun pitää samaan aikaan myös tienata enemmän kuin seuraajasi ja menestyä kadehdittavalla tavalla urallasi, jotta voitaisiin sanoa, että olet saavuttanut kaiken reittä pitkin ja vieraillut vain oikeissa hotellihuoneissa oikeaan aikaan ja toteuttanut oikeita palveluksia oikeille ihmisille. Oikeasti kun et osaa sitä, mitä työsi vaatii, etkä oikeasti edes ollut hyvä vaikka sinut gaaloissa tai maailmalla palkittiinkin.
 13. Sinun ei kuulu pyytää rahaa töistäsi, koska on yrityksille tärkeää, että juuri sinä saavut heidän tilaisuuteensa. Työsi on niin kevyttä ja helppoa, se kun on vain “hymyilemistä, kuvattavana olemista ja ihmisten kanssa juttelua”. Asioita, jotka kuka tahansa osaa. Ei siitä tarvitse erikseen alkaa ahneena pyytää rahaa.
 14. Sinun pitää matkustaa paljon ja muistaa käyttää matkoilla aikasi siihen, että otat seuraajillesi paljon kuvia kohteesta ja postaat niitä reaaliajassa. Näin seuraajasi saavat kommentoida paikkavalintaasi, kysellä hotellista ja muista palveluista aina ruoka-annosten koostumusta myöten taukoamatta. Jos haluat keskittyä matkaoppaan tehtävien sijaan vain lomailuun, salailet lomaasi, jonka kuitenkin joku muu kustantaa. Samalla vaaransit vähintään koko maapallon, jos käytit lentokonetta matkustamiseen.
 15. Sinun pitää myös aina muistaa jättää mainitsematta sellaiset markkinoinnilliset ärsyttävät turhuudet kuin, että jokin postauksesi on kaupallinen yhteistyö tai mainos. Nämä ärsyttävät ihmisiä eikä sellaisia suoria tietoja mainoksista haluta nähdä. Kuitenkin samaan aikaan kun et mainitse postauksessa saaneesi huvipuistorannekkeita ilmaiseksi, koska et saanut, on seuraajilla oikeus tuomita nuo huvipuistorannekkeet. Perusteeksi riittää, ettei seuraajalla itsellään ole varaa matkustaa edes omaan lähikaupunkiinsa, saati sitten huvipuistoon. Samaan aikaan inbox täyttyy kyselyistä liittyen kaikkeen, mitä on päälläsi, mitä maksoi, mitä kokoa, mistä ostit ja miten he mahdollisesti voisivat saada alennusta kauttasi. Kaikki pitää kertoa, jotta seuraaja voi hankkia samanlaisen, mutta mainostaa ei silti saa suoraan, vaikka viralliset ehdot ja toimintatavat näin määräävät.
 16. Sinun pitää pukeutua muihin kuin pelkkiin peittäviin puseroihin ja näyttää itseäsi kuvissa enemmän kuin vain kaulaan asti. Et kuitenkaan saisi kuvata itseäsi kokonaan tai ainakaan niin, että rinnat näkyvät, vaikka ne ovatkin luontevasti heti kaulasta alaspäin seuraavana. Niitä ei tarvitse koko ajan tuoda esille, se voi aina loukata erinäisiä ihmisiä erinäisistä syistä. Olisi myös kiva, jos et esiintyisi kuvissa liian avonaisissa kesävaatteissa, bikineissä tai muissa pienissä vaatteissa, koska olet silloin liian tyrkky, liian vanha, liian iso, liian ruma, liian pinnallinen tai haluat vain huomiota.
 17. Sinun kuuluu esitellä kotisi medialle ja seuraajille. Ihmisillä on oikeus nähdä, miten julkkis asuu, missä hän nukkuu, missä hän peseytyy ja mitä hänen kotonaan mahdollisesti on. Lisäksi on hyvä saada tietää, mitä eri asiat julkkiksen kotona ovat maksaneet. Jos et näin tee, et halua antaa jokaiselle ihmiselle heille kuuluvia ilmaisia ideoita siihen, kuinka sisustaa oma kotinsa ja elää omaa elämäänsä.
 18. Sinun kuuluu kertoa kaikista suurista muutoksista yksityiselämässäsi, niin parisuhteista, kihlauksista, eroista, häistä kuin vauvauutisistakin. Mikäli et tee näin, haluat jostain ihmeellisestä syystä salata asioita, jotka kuitenkin tulevat esiin ennemmin tai myöhemmin ja kuuluvat kaikelle kansalle. Kun asiat viimein tulevat mutkan kautta esiin mediassa, silloin olet kuitenkin jo samojen ihmisten mukaan huomionkipeänä soitellut lehdille ja ilmoitellut asiasta, koska et enää muuten kiinnosta ketään.
 19. Sinulla ei kuulu olla historiaa tai ainakaan et saisi puhua siitä, sillä silloin olet jämähtänyt pelkästään vanhaan, etkä osaa uudistua tai päästä elämässä eteenpäin. Samaan aikaan vartalosi pitää näyttää siltä kuin se näytti 25 vuotta sitten ja muutenkin ulkomuotosi pitää pysyä samana tyyliä myöten.
 20. Sinulla ei kuulu olla salaisuuksia, eikä yksityisyyttä, koska olet itse väkisin änkenyt itsesi esille ja hakemalla hakenut julkisuutta. Tämä koskee myös läheisiäsi. Näin ollen siis kaikki nimetönkin palaute tulee ottaa vastaan mukisematta. Haukkuminen, rasistiset kommentit ja törkeät huhut, väitteet ja peniskuvat pitää vain sietää ja hyväksyä, koska se kuuluu tähän julkkiksen elämään. Mikäli seuraajasi haluavat sinut omaksensa ja haluavat perustaa kanssasi yhteisen elämän sinun mielipidettäsi kysymättä, kuuluu se ottaa kohteliaisuutena, eikä muistuttaa kiinnostuksen olevan täysin yksipuolista, erinäisten ehdottelujen mahdollisesti törkeitä ja sinun olevan onnellisesti jo parisuhteessa. Sinun pitää myös muuttua kritisoijiesi haluamaan suuntaan, kuvata vain asioita, joita he haluavat, osallistua tv-ohjelmiin, joihin he haluavat sinun osallistuvan, poistua tv-ohjelmista, jos naamasi alkaa jo ärsyttää heitä sekä tehdä muutenkin elämässäsi oikeastaan kaikkea, mitä he haluavat.

Näihin tunnelmiin hauskaa keskiviikkoa kaikille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *