En ole koskaan ottanut pikavippiä, enkä seurustellut ammattikiekkoilijan kanssa

Listasin teille joitakin asioita, joita en ole tehnyt koskaan. Osan ehkä tiesit, mutta osa saattaa tulla yllätyksenä.

En ole koskaan…

…poseerannut alasti

En ole koskaan halunnut, enkä ajatellut poseeraavani alasti. En keksi syytä, miksi tekisin niin, vaikka siihen on yllytetty koko urani ajan. En edes “omaksi iloksi”, koska minulle tuovat iloa ihan muut asiat kuin alastonkuvat. Minulle alastomuus on täysin yksityistä. Monet muut esiintyjät ja missitkin ovat kuvissa poseeranneet, niin Suomessa kuin ulkomailla. Oman vuoteni Miss Universum -finalisteista poseerasi ainakin kaksi kilpailijaa Playboyssa, niin voittaja kuin eräs toinenkin.

…asunut Helsingissä

Missivuonna kaikki alkoivat puhua siitä, milloin muuttaisin Helsinkiin. Vastasin: “en koskaan”. Kaikki odottivat näin silti käyvän, mutta lopulta ne olivat ne muut ihmiset ympäriltäni, jotka sinne muuttivat. Mahdollisuuksia olisi ollut, sillä uran alussa ostin asunnon Helsingistä. Vietin siellä kuitenkin vain satunnaisia öitä, koska koin jo sillon, että halusin mieluummin Turkuun töiden jälkeen. Enemmistö töistäni on aina ollut Helsingissä, mutta ne ovat sijoittuneet myös ympäri Suomea. Ajan aina mieluiten takaisin kotiin.

…tehnyt perunamuusia enkä jouluruokaa

Vaikka teen paljon ruokaa ja nautin siitä, on silti monia tavallisia ja perinteisiäkin ruokia, joita en ole tehnyt koskaan. Yksi näistä on perunamuusi ja toinen erilaiset jouluruuat. Olen aika improvisoija ruuanlaitossa, eli en saa välttämättä erinäisiä kicksejä siitä, että pyöräytän jonkin muodissa olevan sapuskan taikka teen jotain hyvinkin perinteikästä herkkua.

…seurustellut julkisuudenhenkilön tai ammattikiekkoilijan kanssa 

Usein oletetaan, että julkisuuden henkilöt seurustelevat toisten julkisuudenhenkilöiden kanssa. No näin useiden kohdalla kyllä onkin. Mutta minä en ole koskaan sitä tehnyt, eikä ole ollut edes lähellä. Olen aina kiinnostunut tavallisista, ei-tunnetuista suomalaisista miehistä. En halua julkisuutta enempää kuin mitä pakosti sitä itse osakseni saan. En myöskään ole tuntenut mitään kiinnostusta julkisuudessa oleviin miehiin, eli monista spekulaatioista ja sinnikkäistä huhuista huolimatta en ole koskaan seurustellut enkä edes tapaillut kahden Ressun – en kaupunginjohtajamme – enkä monien muidenkaan tunnettujen miesten kanssa, joihin minua yritettiin avioeroni jälkeen sinnikkäästi liittää.

Nykyinenkään miesystäväni ei ole julkinen henkilö, eikä hänestä sellaista tule. Hän ei näy kanssani lehtien palstoilla eikä somessa. Tämä johtaa jatkuvasti siihen harhaluuloon, että olisin sinkku, vaikka näin ei todellakaan ole.

…valmistunut koulusta ammattiin

En koskaan käynyt lukiota loppuun, koska mallinurani oli silloin jonkinmoisessa nousukiidossa. Jätin lukion kesken kolmannen luokan alussa, koska vietin aikaa enemmän töissä kuin koulussa. Jätin kesken myös kiinteistönvälittäjän ammattitutkinnon, koska sain kolmessa vuodessa tarpeekseni alasta ja suuntasin jo muualle. Ainoat viralliset paperit jotka omistan, ovat bodypump-  ja bodyjam-ohjaajan paperit. Töitä on saanut silti tehdä paljon. 

…ottanut pikavippiä

Vaikka joissakin kohdissa elämää talous on ollut heikommassakin tilassa syystä ja toisesta, en silti ole koskaan ottanut pikavippiä. Olen aina keksinyt jotain myytävää ja jotain, mistä tinkiä. Eli olen tottunut nollaamaan kulujani tiukan paikan tullen ja osaan elää niukasti. 

…teettänyt fani- ja nimmarikortteja

Fanikortit ovat artisteilla ja esiintyjillä usein ns. vakiokamaa, joskus myös misseillä. En sellaisia koskaan itsestäni teettänyt, koska jotenkin koin erikoisena itsensä jalustalle nostamisena teetättää sellaisia. Ne olisivat myös olleet loputon rahareikä, niitä kun meni aina niin paljon kuin oli antaa. Yritykset teettivät keikoille usein omia fanikortteja minusta ja se sopi molemmille osapuolille hyvin. 

…tehnyt kosmeettisia toimenpiteitä kasvoilleni

Useat uskovat minun tehneen kauneusoperaatioita kasvoilleni. En voisi kuvitella antavani kenenkään koskea kasvoihini yhtään pakollista kuvauksen yhteydessä tapahtuvaa meikkausta enempää. Kammoan kaikkia kosmetologisia hoitoja ja kasvojeni koskemista muiden ihmisten toimesta. En myöskään uskaltaisi lähteä muuttamaan kasvonpiirteitäni, olisi pelottavaa näyttää vieraalta katsoessaan peiliin. Meikillä voi leikkiä niin paljon kuin haluaa, jos on tarve näyttää hetkellisesti erilaiselta.

…käynyt Balilla

Matkustaminen on aina ollut intohimoni, mutta olen vältellyt trendivirtauksia. Vaikka moni lähtee heti kalenterin ja budjetin salliessa paikkoihin kuten Balille, Maltalle, Australiaan, Latviaan tai Puolaan, itse en ole käynyt näistä yhdessäkään. 42 muuta maata on silti tullut koluttua, monet useampaankin otteeseen.

…oppinut suhtautumaan siihen, että vieraat miehet kutsuvat muruksi, rakkaaksi ja kullaksi

Julkisuudenhenkilönä saa kaikenlaista viestiä ja kommenttia, mutta tämä hellittelynimien käyttö on jotain outoa. Se tuntuu äärimmäisen ahdistavalta, enkä ole koskaan tiennyt miten siihen suhtautua, kun kuitenkin puhutaan faneista, joille haluaisi olla ystävällinen. Vaikka näillä nimillä tarkoitetaan vain hyvää ja positiivista, on se silti kaikkea muuta. Lähinnä hiipii mieleen inhottava ajatus siitä, että joku tuntematon mies omassa elämässään pitää minua jollain tavalla edes fantasioissaan omanaan.

…istunut missituomaristossa

Miss Suomi-kisojen tuomaristoon en ole koskaan tullut kutsutuksi, en finaaliin, semifinaaliin enkä edes nykyajan castingiin. Lähes kaikki muut missit siellä ovatkin olleet, monet useastikin. Eino Makusen aikaan sain kuulla olevani kuitenkin puolueellinen silloisen mallitoimistoni tyttöjä kohtaan. Kun aikanaan lähdin kyseisestä toimistosta, syy oli sen jälkeen päinvastainen, nyt näkyisi kuulemma puolueellisuutta niitä muita tyttöjä kohtaan. Nykyisen organisaation kanssa näkemykset ovat aina eronneet niin paljon kaikissa asioissa, että enää se ei tule tapahtumaan.

…postannut somessa kuvia uudesta hiustyylistä

Minä ja mun afroni. Tämä tukka on ollut lähes sama koko elämäni. En käy kampaajalla, joten minulta jäävät nämä säännöllisesti toistuvat ja muodikkaat hiustyylin muutoksesta kertovat kuvat ja postaukset väliin. 

…kilpaillut  TTK:ssa

Aina kun Tanssii tähtien kanssa on käynnissä, joku kysyy, onko minua pyydetty mukaan? Ei ole, eikä voi pyytää. Moni ei muista, että vuonna 1996 meitä oli kaksikin kilpatanssijaa Miss Suomi -finaalissa. Lähetyksessä oli jopa kilpatanssinumero, jossa kaikki finalistit tanssivat. Missivuoteni aikana teimme parini kanssa paljon keikkoja tanssin saralla, ja moniin haastatteluihin, kuvauksiin sekä tv-ohjelmiin – kuten Tangomarkkinat – ujutettiin kilpatanssia sisään. Kilpatanssi oli silloin suurelle yleisölle jotain niin uutta ja ihmeellistä, aivan kuin erirotuinen missi ei olisi sitä jo itsessään ollut.

…käyttänyt säännöllisesti lääkkeitä

Yllätyn aika ajoin siitä, miten paljon ihmisillä on säännöllisessä käytössä erinäisiä lääkkeitä. Lähes jokaiselta löytyy pilleri uneen, mielialaan tai johonkin perussairauteen. Itseltäni ei löydy, enkä ole koskaan syönyt mitään uni-, mieliala-, verenpaine- tai muitakaan lääkkeitä. Olen aina ollut perusterve, vaikka toki selkää ja muitakin paikkoja on jo operoitu. Olen aina kammonnut kaikkia lääkkeitä ja koittanut selviytyä mielellään pelkällä Buranalla jos vain mahdollista.

…lakannut pelkäämästä julkisuutta

Vuonna 1995 pelkäsin julkisuutta ehkä eniten. Silloin se oli tuntematon mörkö. Oli lähellä, etten jättänyt Miss Suomi -kisaan osallistumista kokonaan välistä. Julkisuus oli ainoa negatiivinen asia unelmani tiellä, enkä 18-vuotiaana maamme historian ensimmäisenä osittain mustana kandidaattina oikein tiennyt, mitä kaikkea jo pelkästä osallistumisesta voisi kohdalleni seurata. Ajat olivat toiset ja julkisuus käsitti toki vain lehdet ja television, netti kun teki vasta tuloaan. Missikisoihin ja hallitseviin voittajiin kohdistuva julkisuus oli suuruusluokassaan kuitenkin tuolloin aivan toista kuin tänä päivänä.

Näin 25 vuotta myöhemmin pelkään edelleen julkisuutta, mutta eri tavalla. Vaikka tiedän jo enemmän kuin hyvin pelin nimen ja olen kokenut ylä- ja alamäet siinä, silti se osaa välillä yllättää. Tietyllä tavalla myös tieto lisää tuskaa. Siihen ei voi koskaan täysin tottua, eikä kaikkeen osaa varautua, vaikka paljon voi tekemisellään itse vaikuttaa. Julkisuutta ei kuitenkaan voi hallita koskaan.

…tiennyt mikä minusta tulee isona

Lapsena halusin bussikuskiksi, mutta se haave jäi. Koulussa piti olla suunnitelmat, ja useilla olikin. Mulla ei ollut hajuakaan ja tuskailin kirjojen ammattiluetteloiden kanssa. Lukioon mennessä tähtäsin lentoemännäksi, mutta misseys ja mallintyöt tulivat tielle. Olen kokeillut monia asioita ja nauttinut useimmista, mutta vaikka tiedänkin, mitä haluan tehdä juuri nyt, en tiedä määrittääkö se myös tulevaisuuttani.

Hauskaa viikkoa kaikille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *