En ole koskaan omistanut Vuittonia, enkä poseerannut miehiä varten

Jokin aika sitten kirjoittelin listaa asioista, joita en ole koskaan tehnyt. Sain vastineeksi lukijoilta hauskoja vastaavia asioita omasta elämästään, ja päätin nyt rustailla teille muutaman lisää.

En ole koskaan…

…pelännyt ottaa riskejä

Eilinen oli taas yksi hyvä esimerkki epäonnistumisesta. Riski oli minimaalisen pieni, lupasin blogin seuraajille, ennen kuin olin vakuuttunut aiheesta ja ennen kuin se oli lähellekään valmis. Elämässä on kuitenkin toisinaan muuttujia, joiden takia asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Näin oli myös eilen, ja vaikka epäonnistuminen otti pienesti päähän, oli se silti hyväksyttävissä.

Nuorempana pelkäsin kuollakseni epäonnistumista ja virheitä. Toki silloin olin epävarma kaikesta muustakin. Riskien otto tuli kuvioon huomattavasti vanhemmalla iällä, kun kuvioihin tulivat työ- ja raha-asiat. Olen aina luottanut intuitiooni molemmissa, ja se on ollut sekä hyvä, että huono. Riskejä, onnistumisia ja epäonnistumisia.

Nykyään monen isonkin epäonnistumisen jälkeen tiedän, että jotta voi onnistua, oppia ja kehittyä, on pakko epäonnistua useamminkin kuin kerran. Jos ei koskaan ota riskejä, ei voi myöskään saavuttaa asioita joita tavoittelee.

…omistanut tai halunnut Louis Vuittonia

Tavoitelistaani ei ole koskaan kuulunut tiettyjen merkkituotteiden tai -laukkujen omistaminen. Olen tarkka rahasta, ja keksin jokaiselle eurolle muuta käyttötarkoitusta, kuin satojen tai tuhansien eurojen laukku.

En ole koskaan käynyt Vuittonin liikkeessä missään päin maailmaa, koska en ole kokenut tarvetta. Vaikka laukut ovat kuuluisia, ne eivät ole minulle mieluisia. En ole koskaan ostanut muitakaan asioita statuksen tai nimen vuoksi.

Joitain luxusmerkkejä toki olen omistanut joskus. Asioita joihin rahaa tuhlaan, pitää todella haluta ja tarvita. Kuten sanottua, keksin nopeasti monta muuta paikkaa johon laittaa ylimääräiset euroni, jos sellaisia joskus sattuisi jäämään. Me kaikki valitsemme itse mihin rahamme käytämme.

…ollut julkisella paikalla ilman alusvaatteita

Yhden kerran minut puettiin asuun johon ei saanut alushousuja alle, ja se oli aivan järkyttävää. Jouduin kulkemaan kilpailussa lavalla arvosteltavana tässä kyseisessä asussa, ja siinä kohtaa kiitin kyllä omaa rakennettani ja vahvoja reisiäni, ja tietysti rukoilin mielessäni ettei mitään näkynyt. 

Kuva: Bo Stranden

Tämä asu oli ainoa laatuaan, enkä ole koskaan ollut kiinnostunut liihottelemaan vaikkapa treffeillä tai tapahtumissa ilman alusvaatteita. Juu ei. Minulle pukeutuminen alkaa aina alusvaatteista, enkä voi kuvitella kuljeskelevani kylillä ilman. 

Aikanaan eräissä Miss Universum-kisoissa nousi kohu Kolumbian edustajasta, joka esiintyi tapahtumissa hyvin lyhyissä hameissa ilman alushousuja. Juhlista otetuissa valokuvissa oli aika selvää, mikä oli tilanne, eikä se oikein sopinut yhteen kilpailun ajatusten ja arvojen kanssa.

Mutta nämä ovat makuasioita. Tunnen monia naisia, joille ilman alusvaatteita kulkeminen on enemmän tapa kuin poikkeus, eikä siinä mitään. Minulle se ei vain ole vaihtoehto.

…sietänyt kakkahuumoria

En ole koskaan voinut sietää mienkäänlaista kakkahuumoria. En koe olevani todellakaan mikään hienohelma, mutta itseäni tämä huumori ällöttää joka tavalla. En anna edes esimerkkiä tilanteista, joissa olen kokenut oloni todella kiusalliseksi, koska en halua kirjoittaa asiasta enempää.

…ymmärtänyt isoja ystäväryhmiä 

Ystävyyssuhteeni ovat aina olleet enemmän sellaisia one to one suhteita, enkä usko että nykyiset ystäväni olisivat mitenkään yhdistettävissä yhdeksi suureksi ryhmäksi. Jokaisen ystäväni kanssa on eri asiat joita jaamme, ja eri asiat joita suhteelle annamme ja siitä saamme.

En ole koskaan pystynyt ymmärtämään tällaisia suuria ystäväryhmiä, jotka ovat saattaneet säilyä vuosikausia, jopa läpi elämän. En toki ole sellaisia kokenutkaan, mutta olen seurannut sivusta elämäni aikana muutamaa tällaista ryhmittymää, enkä voisi kuvitella kuuluvani yhdenkään joukkoon. Draaman määrä näissä ryhmissä on usein sellaista, jota en ainakaan omissa ystävyyssuhteissani koe.

Minulle ystävyys on erilaista, ja ystävät myös vaihtuvat matkan varrella. Jokainen suhde on omanlaisensa. On vaikea ajatella, että kaikki ystäväni haluaisivat olla myös toistensa ystäviä, ja viihtyisivät porukassa, sillä en minäkään halua olla ystävä kaikkien omien ystävieni ystävien kanssa.

Rajaan hyvin tarkasti keitä päästän lähelleni, ja ystäväksi on vielä pidempi matka monistakin eri syistä johtuen. Vaikka minulla on tiivis ystävyyssuhde kahteen saman kotipihani lapsuudenystävään, emme mekään ole tavanneet kaikki yhdessä kuin kerran aikuisiällämme.

…ymmärtänyt kellojen päälle

Kun joku sanoo Rolex, tai hifistelee jotain muita kelloja, minulta ei saa vastakaikua. En vain yksinkertaisesti ole koskaan ymmärtänyt rannekellojen päälle, enkä osaa sellaisia itse käyttää. Nuorena tuli haluttua joitain hauskoja kelloja, mutta aikuisiällä en ole kokenut edes tarvitsevani sellaista.

Joskus ura alussa ennen pienempien kännyköiden tuloa, käytin keikoilla sormuskelloa. Siitä oli kätevä katsoa miten pysymme aikataulussa, ja se oli huomaamaton. Tämä kelloasia on vähän sama jota koen kaululakorujen kanssa. Niitäkään en oikein osaa enkä halua käyttää, vaikka olen koittanut siihen joskus oikein opetella. Mutta kun ei niin ei.

…taivuttanut ripsiäni

Kuulen usein kommentoitavan, etten ole monellakaan tavalla tyypillinen nainen. En viihdy kauppojen meikki- ja hajuvesiosastoilla, enkä haikaile viimeisten trendien perään. En myöskään nauti meikattavana ja kammattavana olosta, vaikka työssäni joudunkin niihin tilanteisiin usein.

Asia jonka kiellän omalta kohdaltani jokaiselta meikkaajalta, on ripsien taivuttaminen. Joku yritti sitä tehdä yhden kerran. Sen jälkeen olen kieltänyt jo ennakkoon tuomasta ripsentaivuttajaa edes lähelleni, enkä totisesti omista sellaista itse. Ripseni ovat luonnostaan taipuvat, ja jollei se jossakin tilanteessa riitä, aina voi liimata irtoripsiä lisäksi luomaan oikeanlaista tunnelmaa.

…pitänyt yhteisistä shoppailureissuista

Naisilla on usein tapana mennä yhdessä shoppailemaan. Näistä reissuista olen jättäytynyt usein suosiolla pois, koska yhteiset shoppailureissut yhden tai useamman henkilön kanssa ovat enemmänkin ahdistavia.

Kun shoppailen, haluan olla itsekäs ja pystyä keskittymään tavoitteellisesti vain omien asioiden etsintään ja hankintoihin. Lähden aina shoppailureissuilleni yksin, enkä halua  mukaan makutuomareita tai muitakaan kommentoimaan tekemistäni.

En myöskään halua seuraksi ketään, jota voisin vahingossa loukata viipymällä liikkeissä liian kauan. Shoppailu on minulle tavoitteellista toimintaa. Se on fiilistelyä ja suorittamista samaan aikaan, kuin työtä, enkä yleensäkään halua sekoittaa työtä ja vapaa-aikaa.

On eri asia, jos minut pyydetään avuksi tai makutuomariksi, silloin tulee lähdettyä ystävyydestä jonkun mukaan. Mutta tuolloin keskitytään vain ystävään, ja omat hankinnat jätetään usein sivuun. Jos saisin valita, kävisin kaikki elämäni kauppareissut aina yksin.

…halunnut riisua kuviin miehiä varten 

En ole koskaan halunnut poseerata maksullisilla sivustoilla tai poseerata varsinaisesti miehille. Eräällä maksullisella sivustolla on selvästi menossa jokin rekrytointikausi, koska itselleni kilahtaa tietyin väliajoin eri henkilöiltä saman aiheen tiimoilta viesti viestiboxiin. “Hyvä tarjous, hyvää rahaa, oletko ajatellut liittyä sivustollemme?” En ole.

Kuva: Ofer Amir

En ole koskaan poseerannut miehiä varten, enkä aio tehdä sitä nytkään. En ole koskaan ymmärtänyt ajatusta siitä, että kun nainen poseeraa alusvaatekuvissa, tai muulla tavalla, hän tekisi sitä miesten vuoksi.

Olen tehnyt jokaisen kuvaukseni joko ihan tilattuna työkeikkana eri yritysten toimesta, tai sitten olen halunnut omaan portfoliooni joitain tietynlaisia kuvia. Ja kyllä, ainoastaan itseäni varten.

Saatan mainostaa toisinaan alusvaatefirmaa mallina, kuten urallani lukemattomia kertoja. Triumphin alusvaatenäytökset olivat pitkään se työ, josta minut mallina parhaiten tunnettiin. Olin myös alusvaatteissa niissä kuuluisissa Anttilan katalogeissa, joita varmasti selailivat muutkin kuin naiset.

Henkilön, joka ei ole työskennellyt koskaan mallibisneksessä, on usein vaikea hyväksyä ja ymmärtää, että kuvissa ei esitellä tai tarjota itseään.

Näihin tunnelmiin, hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *