Ylpeä iästään

Tältä näyttää ylpeästi 44-vee natural naama, joka ei käy kosmetologilla, ei harrasta kosmeettisia toimenpiteitä, eikä erityisruokavalioita. Tämän naaman omistaja nauttii elämästä ihan joka tavalla, eikä turhia stressaa. 

Tänään ja tässä hetkessä

Tänään 44-vuotias, eläen täysillä ja tässä hetkessä, en menneessä enkä tulevaisuudessa. 

Mä elän vahvasti itselleni, lapsilleni ja muille rakkailleni. Nautin suunnattomasti erilaisista elämyksistä, työnteosta, auringosta, vapaudesta, seikkailuista, itsenäisyydestä, yksityisyydestä, matkustamisesta, ajamisesta, aikaisista aamuista, omasta ajasta, omasta perheestä, uusista projekteista ja asioista, jotka alkaa ja loppuu. 

Minä ja mun elämä

Mä elän täysin oman intuitioni, tunteideni ja omien mieltymyksieni mukaan, tietäen hyvin tarkkaan mitä haluan ja mitä en. Teen jatkuvasti valintoja, joita muut eivät ymmärrä. Viis veisaan jonkun muun määrittelemistä trendeistä, pyytämättä annetuista elämänohjeista ja ehdotuksista. Kiinnostun ja välitän asioista, joihin itse tunnen paloa ja halua. 

Minulle tärkeitä asioita eivät edelleenkään ole materia, julkisuus, eikä yhdenkään ihmisen status, asema tai eurojen määrä tilillä. Mulle merkitsee kaikessa onnellisuus, ja se muodostuu asenteesta ja hyvin pienistä asioista.

44 vuoden aikana olen oppinut monien virheiden kautta, millaisia ihmisiä en halua lähelleni, millaisia töitä ja asioita en halua tehdä, millaisista asioista ärsyynnyn ja millaisia tilanteita haluan ehdottomasti elämässäni välttää. Myös ihmiset ympärilläni ovat oppineet, että taivuttelu, ympäripuhuminen, provosointi, epäoikeudenmukainen kohtelu ja pakottaminen ovat asioita, jotka minuun tai läheisiini kohdistettuna eivät johda hyvään lopputulokseen.   

Elämän tarkoitus? 

Näin 44-vuotiaana uskon edelleen kohtaloon, sekä siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Tiedän, ettei kaikkien unelmien ole mahdollista eikä tarkoituskaan toteutua. 

Elämän itsensä tarkoitus on ehdottomasti elää täysillä, nauttia, kokea mahdollisimman paljon, tehdä asioita joita rakastaa, kehittyä, oppia, onnistua, epäonnistua, rakastaa, tulla rakastetuksi, luoda jotain hyvää, tuoda iloa, nähdä paljon ja jättää jotain hyvää jälkeensä. 

Mä haluan tehdä elämässäni myös asioita, joista on iloa, apua ja hyötyä muille. Jos on onnistunut jättämään nimensä historiaan tekemällä tärkeitä asioita, vaikuttamalla positiivisesti ja merkittävästi jonkun toisen ihmisen elämään, on suunta ollut oikea. 

Vielä on kuitenkin yksi tärkein elämänpituinen haaste meneillään, omien lasten kasvattaminen mahdollisimman hyvin. Mutta hyviä asioita voi tehdä ihan joka päivä, pieniäkin, niin tutuille kuin tuntemattomille. 

Tee työtä, jolla on merkitystä

Tee työtä, jolla on merkitystä myös itsellesi, sillä suuri osa elämästäsi on työtä. Oma työni jatkuu, niin tärkeiden suvaitsevaisuusasioiden kuin muiden vakavampien asioiden äärellä. Näissä asioissa se jatkuu kohdallani joka päivä, ei vain yhtenä tiettynä viikkona vuodessa, yhtenä tiettynä trendikkäänä oman statuksen kiillotushetkenä, yhtenä kantaaottavana profiilikuvana tai hetkellisenä logon värimuunnoksena. Hyvyys, ihmisoikeudet ja oikeudenmukaisuus ovat asioita, joiden perään huutelen jatkossakin, päivästä ja viikosta riippumatta. 

Työelämässäni mä aion porhaltaa viihteen ihmeellisessä maailmassa vielä toivottavasti sen toiset 25 vuotta, tehden juuri omista syistäni itselleni toimivia projekteja. Mä aion myös paahtaa menemään siellä ja muualla täysin omana itsenäni. Niin mallina kuin täällä blogissanikin, keikoilla ja missä ikinä minut näetkin, kohtaat aina aidon minut, et roolihahmoa. 

En aio pyrkiä urallani enkä muussakaan elämässä kohti muiden asettamia rooleja ja tavotteita, vaan ainoastaan niitä omiani. Enkä jätä yhtäkään työtä ottamatta siksi, että joku muu haluaa niin, eikä ymmärrä valintaani. 

Aina vaan 25? 

Mun yksi elämäni suurin trauma, afro saa nykyään näkyä ja olla vapaa oma itsensä, joka tarkoittaa jokaisena päivänä eri asioita. Viimeiset 15 vuotta afroni on saanut olla myös täysin luonnollinen ja oman värisensä. Mutta koska harmaa ei ole koskaan kuulunut väreistä suosikkeihini millään elämän osa-alueella, ei se kuulu hiuksiinkaan. Jossain kohtaa hiusväri tulee saapumaan taas minunkin elämääni. 

Minä aion miellyttää omassa elämässäni vain ja ainoastaan itseäni, ja olla tilivelvollinen asiasta kuin asiasta vain ja ainoastaan itselleni. Kehoni saa olla avoimesti täysin sellainen kuin on, enkä kaipaa sille kuin yhden ihmisen hyväksynnän, ja se olen minä itse. Siitäkään en ole tilivelvollinen en medialle, seuraajille, enkä yhdellekään tutulle tai tuntemattomalle. 

Meikittömyys ja luonnollisuus on iso osa mua, se ei häviä koskaan, oli ikää tai ei. Aitouteen kannustan myös muita, olipa kyse sitten mistä tahansa elämän asioista. 

Allekirjoitan kehopositiivisuuden lisäksi vahvasti myös ikäpositiivisuuden. En ole koskaan ymmärtänyt iästä johtuvaa syrjintää työ- enkä muussakaan elämässä. En myöskään sitä, kun etenkin naiset häpeilevät ikäänsä, tai haluavat täyttää aina vain uudestaan 25. En myöskään itse ymmärrä halua tehdä kaikkensa näyttääkseen nuoremmalta. En osaa täysin asettua jonkun muun asemaan ymmärtääkseni tämän ajatusmallin, mutta tiedostan ja hyväksyn, että joku ajattelee tästäkin toisin. 

Mielestäni ihmistä ei tule arvottaa ei koon, taloudellisen stauksen, sukupuolen, etnisyyden eikä iän perusteella. Ikä ei kerro muuta kuin elettyjen vuosien määrän. Se ei kerro osaamisesta, ei älykkyydestä, ei käytöstavoista eikä etenkään paremmuudesta. Ikä on aidosti vain numero, eikä anna olettaa mitään.

Mä olen itse ylpeä iästäni, eletystä elämästä ja sen tuomista jäljistä ja kokemuksesta. Ulkoiset muutokset eivät olle merkittäviä mulle, sisäiset kyllä sitäkin enemmän. 

Ihanaa vuoden puoltaväliä, sekä suvaitsevaisuutta ajavaa prideviikkoa kaikille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *