Sekaisin auringosta: tuunaa kesäksi itse bikinit viidellä tapaa!

Kesä tulee, oletko valmis? Kyllä, on jälleen se aika vuodesta, jolloin ihmiset kuten minä menevät sekaisin auringosta. Tänä vuonna ensimmäiset parvekeistunnot käynnistyivät jo maaliskuussa, kuukautta aiemmin kuin vuonna 2019. Hyvät rajat tulivat jo huhtikuun alussa, mutta nyt on niitäkin jo rusketettu pois. Olen päättänyt, että jos en korona-ajasta muuta positiivista saa, niin ainakin ihoni väri palaa siihen, missä sen luonnostaan kuuluisi olla.

Mä olen henkeen ja vereen bikinityttö, olen ollut sitä aina. Lapsuudestani en koskaan unohda sitä yhtä reissua äitini kanssa Italiaan, jolloin koko loman ajan vonkasin äitiäni ostamaan yhdet tietyt kimaltavat ja moniväriset muotinuken päällä olevat hieman kalliimmat bikinit. Jotenkin ihmeessä lopulta ne sain, ja ne päällä kuljettiin loput lomasta, ja vielä seuraavatkin lomat.

 

Tuubi-yläosa, ohjeen versiot 1 ja 2,

Bikinit ovat mulle sellaiset, joita metsästän kaupoista aina, kun johonkin matkustan. Ympäri vuoden. Mikään muu vaatekappale ei ole yhtä tärkeä ja etsintäprosessiltaan yhtä vaativa. Sopivia on ollut aina haastava löytää, mutta sitten kun sellaiset osuvat kohdalle, niin saatan ottaa useammat. Mukaan lähtee joko koko setti tai sitten pelkät yläosat, joita löytyykin omista valikoimista eniten. Varastossa mulla on bikineitä todella paljon, enkä ole parhaimpia ja tärkeimpiä raaskinut heittää pois. Vuosien varrella syystä ja toisesta oma vartalo on kokenut reilusti erilaisia muutoksia ja samat bikinit eivät toimi läpi elämän ainakaan mulle. Mutta silti mukana on myös sellaisia 90-luvulla hankittuja biksuja, jotka toimivat edelleen. 

Korona-kevät

Tänä vuonna kaikki onkin nyt toisin. Vaikka aloitin auringossa istuskelun jo kuukausi sitten, ei uusia bikineitä näytä ilmaantuvan tälle vuodelle. Usein fiilistelen jo talvella, että minkälaiset bikinit tänä vuonna löytyvät. Muotisuuntaus on usein sellainen, joka suosii pienempiä ja hoikempia naisia,minkä takia harvemmin Suomen valikoimista löytyy minulle sopivia vaihtoehtoja. Mutta toki poikkeuksiakin on.

Mutta nyt tuli korona ja työt loppuivat kuin seinään, ja niin myös ostaminen. Vanhoilla mennään, vai mennäänkö sittenkään?

Korona-keväällä aurinkoisella ilmalla olen usein suosikkipaikassani parvekkeella nauttimassa auringosta.

Maanantaina tajusin, että minullahan on umpeutuva lahjakortti erääseen kangasliikkeeseen. Käydessäni eilen valitsemassa kotiin pimennysverhokangasta, muistin samalla erään minua jo aiemmin huudelleen kankaan, josta olin miettinyt tekeväni jotakin. Onneksi sitä vielä oli, sillä olen pitkään halunnut jotain kivaa Minion-hahmoista. Valitsin puoli metriä kyseistä trikoota mukaan ja päätin, että tästä tekisin itselleni tämän kesän bikinit. Koronakevät ja koronabudjetti. 

Olen ollut itsenäinen väsäilijä ja tuunailija läpi elämäni. Ompelukonetta en tällä hetkellä omista, mutta äidiltä löytyy jos on tarvetta. Muutamista tuunatuista asuista on vanhempia blogeja, jos haluaa vilkaista. Nyt ei ole kuitenkaan todellakaan kysymys mistään taidonnäytteestä, vaan tällä kertaa tuunataan maailman helpoin bikiniyläosa, josta saa ainakin viisi eri variaatiota. Jokainen pystyy tähän, ei tarvita edes neulaa ja lankaa. 

 

Korona-kesän bikiniyläosa, viisi variaatiota

  1. vaihe: Valitse miellyttävä kangas. Omani oli hyvin venyvä trikookangas, jota otin puoli metriä. Kankaalla oli leveyttä noin 160 cm.
  2. vaihe: Taita kangas kaksinkerroin pituussuunnassa. Halutessasi voit ommella kankaan reunat siistiksi, tai kankaan “putkeksi”, niin reunat eivät lähde rullaamaan. Mikäli et ompele mitään, kangas on helpoiten muuntautuva moneen versioon.
  3. vaihe: Versiot 1-3. Kiedo kangas itsesi ympärille ja sido se kiinni tuplasolmulla. Tästä saadun topin voit pukea kolmella tapaa; tuubitoppina joko solmu taakse tai solmu sivulle. Voit myös kääntää solmukohdan eteen, ja viimeistellä roikkuvat päät rusetiksi rintojen väliin.
  4. vaihe: Versiot 4-5. Kiedo kangas kaulan taakse, ja vie vapaana olevat kangaskappaleet etupuolelta ristiin ja rintojen yli. Solmi päät kiinni selän taakse. Saman voit toteuttaa myös tekemällä solmun selän sijaan niskan taakse. Aloita tällöin selän takaa, kuin tekisit aiemman tuubiversion, ja tuo päät edestä ristiin rintojen yli ja solmi niskan taakse.

 

Oma valintani oli Minion-kuvioitu trikookangas

 

Ohjeen versiot 4 ja 5.
Tuubitopista variaatio, jossa solmupuoli on käännetty eteen.

Ja sitten ei muuta kuin pihalle, parvekkeelle tai muuhun vielä suojaisaan ja lämpimään paikkaan nauttimaan auringosta. Muistakaa toki uv-säteilyn vaikutus ja aurinkosuojat, sillä aurinko on toisille vaarallisempaa kuin toisille.

Ja jos innostuit ohjeesta, keksit varmasti helposti monta muuta nurkissa pyörivää sopivaa kangaspalaa tai huivia tai vanhaa hametta, jotka voit tuunata yllättäen vaikka topiksi.

One Response

  1. Enp’ tiedä, bikinit on tietenkin omatekoiset, mutta en niinkään itse tykkää, vaikka samassa cityssä asunkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *