Muotia, joka näyttää hyvältä ja tuntuu kevyeltä

Muoti muuttuu vuodenaikojen mukaan vaatteissa ja kengissä. Mutta miten on korujen laita? Muotihan muuttuu kyllä, mutta minkälaisia ovat ne omat valinnat, joita eri vuodenaikoina tulee tehtyä?

Olen aina ollut korviksista hieman riippuvainen, ensimmäiset sain kun olin kolmen kuukauden ikäinen. Aina jos olen ollut ilman korvakoruja menossa johonkin, on olo hieman alaston ja tuntuu että jotakin puuttuu. 

Täällä Suomessa, maassa, jossa saadaan nauttia ja välillä myös kärsiä kunnon talvesta, pukeutua paksuihin toppatakkeihin ja huiveihin, myös vaatekertojen määrä jollain tapaa automaattisesti vaikuttaa korujen käyttöön ja valintaan ainakin mulla.

Mulle on täysi mahdottomuus pukea massiivisen vuorauksen, pipojen ja huivien alle isot korut, jotka saattavat takertua kiinni kaikkeen mahdolliseen. Huomaan talvella suosivani enemmän sellaisia koruja, jotka tuntuvat helpoilta ja turvallisemmilta ja pysyvät kovassa vauhdissa mukana. Usein myös harrastan sitä, että päästyäni sisätiloihin, kun jotkut toiset vaihtavat jalkaansa toiset kengät, minä kaivan laukusta isot korvikset jotka olin halunnut säästää matkan koettelemuksilta.

Kultaa ja kimallusta

Teimme helmikuussa kahden viikon mittaisen studioprojektin erään tv-ohjelman merkeissä. Löysin heti tuotantoryhmästä mun sielunkumppanit korvakoruasioissa. Meitä oli kolme naista, joilla oli kaikilla päivittäin eri teemaisia, eri materiaaleista tehtyjä näyttäviä ja erikoisia korvakoruja. Jokaisena aamuna oli tärkeää nähdä, mitä näillä muilla naisilla oli sinä päivänä korvissaan, ja saada inspiraatioita ja keskustelua aikaan heidän valinnoistaan.

Tämän kevään uutuuksia

Kesäisin on huomattavasti helpompaa, kun on vähemmän huiveja ja kauluksia joihin tarttua kiinni. Silloin voi laittaa korviinsa huoletta oikeastaan melkein mitä vaan. Kesällä pukeutuminen on muutoinkin huolettomampaa ja rennompaa, talvikaudella tulee panostettua enemmän tietynlaiseen omaan tyyliin, korvakoruja myöten.

En huomaa kuitenkaan omassa korutyylissäni merkittävää eroa talven ja kesän välillä, sillä haluan käyttää vuoden ympäri näyttäviä tai muutoin mielenkiintoisia koruja joilla on tietty sanoma ja merkitys. Vain teemat saattavat hieman muuttua eri vuodenaikojen kohdilla.

En koe että suurten mansikoiden ripustaminen korviin keskellä kylmää ja pimeää talvea olisi outo idea, päinvastoin, tässä lienee juuri se pieni twist mitä aina omaan tyyliini haen. Välttämättä se twist ei aina aukea muille, eikä ole tarkoituskaan, vaan aiheilla saattaa olla jokin piilomerkitys ja asiayhteys, jonka vain minä tiedän. Mutta “laitoin vain jotkut kun osuivat käteen” ei ole koskaan koruvalintani taustalla, aina löytyy oikea syy.

Yhdet mun ehdottomista suosikeista, aina toimivat herkulliset pehmikset.
Tuoreita kevään uutuuksia

Aina kun mä reissaan työkeikoille, vaikka mukana olisi vain se yksi jo ennalta päätetty asu keikkaa varten, niin mukana on silti iso pussukka korvakoruja. Mun mielestä jokaiseen asuun on oltava mukana monta eri vaihtoehtoa, koska se riippuu täysin sen hetken tunnelmasta, fiiliksestä, ja siitä, mitä milloinkin haluan koruillani viestiä tai korostaa. Joskus ei halua pohtia sen enempää itse vaatetusta, vaan juuri ne persoonalliset korvikset ovat se, joka luo asusta juuri sen tietyn fiiliksen. Sama asu voi toistua vaikka päivittäin, mutta eri korut, meikki ja kampaus muuttavat aina koko ilmeen. Myös kun mä reissaan lomille ja vapaa-aikana, sama toistuu silloinkin, korvakoruja on ehkä jopa enemmän kuin bikineitä, ja niitä on paljon. 

Toinen asia on se, miltä haluan että koruni tuntuvat. Ovatko ne tänään kevyet, hieman heiluvat, vai täysin huomaamattomat? Tällä on uskomattoman paljon merkitystä. Joinakin päivinä, etenkin jos olen jostain syystä hermostunut tai epävarma, tai edessä on vaikka todella tärkeä tapaaminen, en kestä mitään heiluvaa ja kilisevää ylimääräistä häiriötekijää. Silloin pitää korujen olla äänettömät ja täysin huomaamattomat.

Monena päivänä olen pohtinut, pitääkö korujen olla tänään isot ja selkeästi tuntuvat? Pitävätkö ne millaista ääntä liikkuessaan, vaikkapa tuulen myötä? Miten korvakorut reagoivat tuuleen, heiluvatko ne huoletta ja sujuvasti tuulen mukana, vai jäävätkö ikään kuin jumiin tuulenpuuskissa? Oletko koskaan miettinyt? No minäpä olen.

Kävin juuri Las Vegasissa, jossa tuulee välillä todella paljon. Siellä piti kirjaimellisesti katsoa sääennuste ja tuulenvoimakkuus, ennen kuin päätti mitä laittaa korviinsa sille päivälle. Siellä kun mulla on tapana kävellä ulkona koko päivä, niin tuulella totisesti on merkitystä koruvalintoihin.

Isot sulat ovat yhdet mun näyttävimmistä Samaskorun tuotteista, ja ne herättävät aina huomiota.
Myös nämä puiset ananakset kiinnostivat ihmisiä lomallani.

Mun suuret puiset ananakset ja sulkakorut herättivät tosi paljon mielenkiintoa siellä, mikä on sinänsä jännää, koska Vegasissa on joka puolella nähtävää koko ajan. Moni tuli kommentoimaan ja kysymään mistä niitä saa. Kyseltiin materiaalia ja haluttiin kokeilla kuinka painavat tai kevyet ne ovat. Suurella ylpeydellä kerroin, Suomi ja Samaskoru
. Ehkäpä ne poikkesivat juuri luonnollisuutensa ja luonnonläheisyytensä avulla kaikesta siitä ympäröivästä. 

Kurkkaa Samaskorun pääsiäisen koruvinkkeihin ja kampanjaan tästä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *