Roadtripin päätös; synttärihumua, luxusta ja sairaalareissu

Kaupallinen yhteistyö: Finnlines

Tämän kesän reissumme eli parin viikon roadtrip pitkin Eurooppaa on nyt koettu. Roadtripin ollessa kyseessä, matkahan tapahtui siis autolla, ajaen aina kotipihasta moniin mielenkiintoisiin maihin ja kohteisiin. Matkaamme vaadittiin kuitenkin myös muutama ylitys laivalla, ja olimme valinneet reitiksi Finnlinesin Itämeren kierroksen, eli laivavälit Naantali-Kapellskär, Malmö-Travemunde sekä Travemunde-Helsinki.

Kerroinkin jo aiemmassa blogissani ensimmäisestä laivareissustamme. Reissun alkuun heti toiselle matkapäivälle meille osui matkan toinen risteily, joka oli nyt vuorostaan yölaiva Malmöstä Travemundeen. Olimme viettäneet ensimmäisen matkapäivän Lisebergin huvipuistossa hurvitellen, jo nukkuneet sitä edeltävän ensimmäisen yömme autossa. Tämän huvittelupäivän jälkeen pääsimmekin heti nauttimaan kunnon pesutiloista ja sängyistä. 

Kun mun kanssa ollaan matkassa, yleensä aina sattuu ja tapahtuu. Kommelluksilta ja naurulta ei yleensä voi välttyä. Hyvin kaikki menee toki aina, mutta pienellä lisämausteella, niin tälläkin kertaa.

Olimme reippaasti etuajassa Malmön satamassa, johon oli yllättävän helppo löytää. Olimme niin etuajassa, että jopa ihmettelin, ettemme olleetkaan ensimmäiset jonossa. Asetuimme sen enempää miettimättä jonon perään odottamaan check innin alkamista, johon olisi vielä pari tuntia.

Odotettuamme parisen tuntia, huomasimme että muut autot alkoivat jotenkin hävitä ympäriltämme jonosta. Noustessani autosta katselemaan ympärille, huomasin että itse asiassa jonossa olivat enää lisäksemme vain suoraan edessämme ja takanamme olevat autot, ja niistäkin toinen konepelti auki, ilmeisesti jonkin hetkellisen ongelman vuoksi. Tajusimme seisoneemme koko ajan vain parkissa jonomuodostelmassa. Tällä kertaa itse check in pitikin tehdä muista satamista poiketen sisällä erityisessä rakennuksessa, ja me vain pelailimme kaikessa rauhassa korttia ja katselimme kun muut autot vain menivät jonnekin.

No, onneksi lapset olivat tässäkin eniten hereillä, ja huomasivat että kaikki muut autot jo hävisivät. Käytyäni tekemässä check innin suuntasimme uuteen ja sinne oikeaan paikkaan jonottamaan. No, lapset saivat nauraa kun äiti sääti, ja reissussahan on tarkoitus olla hauskaa.

https://www.finnlines.com/fi/laivamatkat?utm_source=blog&utm_medium=article&utm_term=&utm_content=lolao&utm_campaign=lolao

Kansifiilistelyä Finnlinesin Travemunde-Helsinki reitillä. Kuvassa hymyilyttää kovasti, vaikka tällä kertaa sen eteen piti nähdä tavallista enemmän vaivaa.
Kohti laivaa Malmön satamassa.
Hyttikäytävällä poosailua huvipuistopäivän jälkeen Finnlinesin reitillä Malmö-Travemunde
Ihastuttava sviittimme Malmö-Travemunde-välillä
Finnlinesin laivojen ravintolatiloja, jotka olivat jokaisella aluksella lähes identtiset.
Laivan ravintolat olivat siistit ja kutsuvat.
Auringonlaskua omasta hytistämme ikuistettuna. Sviitissä oli paljon ikkunoita ja mahtavat näkymät läpi reissun.

Lopulta pääsimme laivaan ja kävimme nauttimassa ihanan illallisen. Kuulun siihen ryhmään joka voisi syödä pelkkiä katkarapuja seisovasta pöydästä, mutta muutakin hyvää oli jälleen tarjolla, ja päätyihän sitä lautasellekin asti. 

Tänä iltana nautin myös lasillisen hyvää valkoviiniä laivan baarista. Ollessamme autoreissuilla lasten kanssa, ei minulla luonnollisestikaan ole tapana nauttia juurikaan alkoholia. Olenhan ensinnäkin ainoa aikuinen reissussa ja samalla myös ainoa kuski. En Suomessakaan riskeeraa ajokuntoani, ja vielä varovaisempi olen ulkomailla.

En halua muutenkaan koskaan käyttää paljoa alkoholia lasteni lähellä, mutta joinakin iltoina reissussa päivän päätteeksi lasillinen ruuan kanssa on ihan ok. Näillä reissuilla tuleekin joskus juotua lasi tai kaksi jotakin hyvää alkoholitonta olutta. Alkoholin käyttö on asia josta voisin kirjoittaa paljon pidempäänkin, mutta palaan siihen myöhemmin jossakin toisessa blogissa.

Koska saisimme viettää enemmistön pitkästä reissustamme tiiviisti autossa, oli ilo päästä kokeilemaan isompaa huonetta, kunnon upeaa sviittiä. Normaali ja vaatimaton hytti toimii minulle enemmän kuin hyvin, mutta tällä reissulla isompikin kelpasi mainiosti. Sviitti oli kaikin puolin tyylikäs ja sen ehdottomasti parasta antia olivat monet ikkunat ja suuri kylpyhuone. Sviitissä oli suurehkon tilan lisäksi myös pientä luxusta kuten parisänky ja jääkaappi. Viimeisellä välillä sviitissä jäissä odottanut kuohuva lähti mukaan kotiin jääkaapin kautta, ja on vielä odottamassa oikeaa hetkeään nautittavaksi.

Ihastelimme illan pimetessä hyttimme ikkunasta Ruotsin ja Tanskan yhdistävää siltaa lipuessamme äänettömästi sen alitse. Tuota samaa siltaa pitkin olemme yleensä itse ajaneet jokaisella reissullamme. Oli huippua kokea tämä sama upea silta nyt täysin toisesta perspektiivistä ja yön pimeydessä. Erikoisinta näissä kahdessa ensimmäisessä kokemuksessani Finnlinesilla oli, kuinka äänettömiä kyseiset alukset olivat. Nämä lipuivat täysin äänettömästi kohti päämääräänsä, tähän seikkaan kiinnittivät huomiota myös lapset.

Sellaista ihan perushyttiä emme tällä matkalla päässeet testaamaan, mutta muut tilat antoivat hyvän kuvan yleisestä laivayhtiön siistiydestä ja tasosta. Koska kyseessä ei ole  bilelaiva, eikä myöskään luxusristeilijä, niin on sanomattakin selvää, että laiva on sekä tiloiltaan kuin matkustajiltaankin erilainen, mistä pidin todella paljon. Pääasiana näillä laivoilla on rahti, ja tällöin metelinkin määrä on laivalla ihan minimissään. Ainoat äänet lähtevät muista mahdollisista lapsiperheistä. 

Laivan myymälä oli pienehkö, mutta minulle täysin riittävä. Tärkeimmät löytyivät, eli tyttärelle jotain pientä kosmetiikkaa, tuliaiseksi lähti mukaan karkkia, rommia ja sikareita, sekä pojalle uudet pelikortit ja muita pelejä. Minunlainen matkustaja, joka ei kaipaa isoja ostoksia laivalta, ei isoja ihmisjoukkoja, discoa eikä tanssiravintolaa, ainakin sellaiselle tämä laivayhtiö oli erittäin hyvä valinta. Laivalla olevia nuorten tiloja emme sen enempää testanneet, koska omat lapset ovat jo niin isoja, että kokivat nuorten tilan olevan aika paljon nuoremmille. Testaamatta jäivät myös muut kuin buffeeravintola, jossa me aina aterioimme.

Saksan matka oli silti näistä kolmesta aivan ehdottomasti miellyttävin, ja sitä olin myös odottanut eniten. Tällä matkalla kun sai olla yhden kokonaisen päivän siirtymättä mihinkään, koska matkaan kuului tuo yksi kokonainen meripäivä. Erittäin positiivinen yllätys oli se, että vaikka laivan lähtöaika Saksasta oli klo 3.00 yöllä, itse laivaan pääsi siirtymään jo hyvinkin inhimilliseen aikaan klo 23.00.

illallisen alkuruokalautanen Travemunde-Helsinki reitillä. Kuvassa näkyvä juoma oli pojan alkoholiton syntymäpäivädrinkki joka päätyi silti minun juotavaksi, koska greippimehu…
Travemunde-Helsinki välin jälkiruokavalikoimaa illalliselta
Mutakakkua ja vaahtokarkkeja, lasten unelma jälkiruokapöytä
Jälkiruokapöytää Travemunde-Helsinki välillä

Itselleni ruoka on myös aina todella merkittävä osa matkoja, koska ruoka on yksi elämän suurista nautinnoista ja kuuluu suurena osana kokemuksiin ja elämyksiin. Tällä laivalla päästiin nauttimaan illallisella perinteisistä merimatkaan kuuluvista herkuista, kuten erilaisista mädeistä ja silleistä, ja tietysti jälleen niistä katkaravuista. Valikoimaa riitti jo alkuruuissa, ja kävi kuten yleensä erinäisissä buffeteissa mulle käy, että lautaselle päätyivät pääosin alkuruuat ja jälkiruuat. 

Pojalleni sattui syntymäpäivä tämän laivamatkan ajankohtaan. Nukuimme yöllisen lähdön johdosta hyvin pitkään ja missasimme meripäivänä niin aamupalan kuin brunssin alunkin, mutta pääsimme kuitenkin mukaan brunssin loppupuolelle, jolloin synttärisankari pääsi aloittamaan juhlapäivänsä poronkäristys-aamiaisella. Toivottavasti tästä ei tule vakiotoivetta juhlapäivän aamuihin. 

Tavoitteemme oli tällä Saksa-Suomi-välillä nauttia vihdoin ensimmäisessä laivassa unohtuneesta jacuzzista, ja ehkä käväistä laivan kuntosalilla, mutta kas kummaa, hytti ja oman perheen seura vei voiton jälleen. Jopa kahden viikon tiiviin autossa elämisen jälkeen oma perhe, pelikortit ja kirjat olivat edelleen kovaa valuuttaa.

Mutta nyt oli myös iso onni onnettomuudessa. Vaikka netin käyttömme reissussa oli todella vähäistä, nyt sille oli totisesti tarvetta. Onnekseni näillä laivoillla oli ostettavissa hytissäkin toimiva nettipaketti, koska heti laivamatkan alkutaipaleella koin suuren järkytyksen, kun yksi hampaani halkesi täysin varoittamatta. Nyt oli siis pakko päästä nettiin järjestelemään itselle hammaslääkäriaikaa heti kotiintulopäivälle. Työaikatauluista johtuen saapumispäivä kun olisi ainoa mahdollisuus pitkään aikaan ehtiä tohtorille, niin asia olisi hoidettava heti, muuten ei työnteostakaan tulisi mitään. Kiitos laivan nettipaketin, tämäkin ongelma järjestyi ja Suomeen palatessa ensimmäinen suunta roadtripiltä olikin hammaslääkärin vastaanotto! 

Vieno hymy, vaikka mielessä painoi jo iso stressi pahasti haljenneen hampaan kohtalosta.
Sviittimme Travemunde-Helsinki välillä

Ihana, suuri ja valoisa kylpyhuone.

2 Responses

    1. Minua alkoi kiinnostamaan kovasti myös… Sellaisen voisi patentoida. Pahoittelut kirjoitusvirheestä, tekevälle sattuu =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *