Kauneus on tuomariston silmissä

Kohta on taas se aika vuodesta, kun maalle saadaan uusi missi.

Muuallakin päin maailmaa on tapahtunut missirintamalla, koska eletään tiettyä kisasesonkia.

Eräs maansa edustaja menetti kruununsa pari päivää voittonsa jälkeen, kun kävi ilmi, että hän ei ollutkaan lapseton. Toista maansa edustajaa syytettiin puukotuksesta, mutta syytteessä ei viimeisten uutisointien mukaan ollut perää. Kaikenlaista.

Tein jo viime vuonna linjauksen, että mikäli missiehdokkaista on jotakin kritisoitavaa, kerron sen heille suoraan, heidän niin halutessaan. Yleisölle en ajatellut antaa enempää aseita ehdokkaiden haukkumiseen, vaan nostan esiin jälleen vain hyvät seikat. Negaa tulee niskaan kauneusalan edustajille aivan tarpeeksi, ihan ilman ylimääräisiä julkisia mielipiteitäkin.

Kauneusala on siitä mielenkiintoinen, että vuodesta toiseen alan ihmiset joutuvat puolustelemaan tekemisiään, koko alan ja kilpailujen tarkoitusta ja tarpeellisuutta, puhumattakaan naisen asemasta. On aivan varmasti turhauttavaa alalle kuin alalle, joutua jatkuvan kyseenalaistamisen kohteeksi, etenkin kun tämä ala koskettaa isommin vain hyvin pientä osaa väestöstä.

 Nyt kun olen muutaman viikon katsellut missikiertuetta, ja tavannut ehdokkaat kertaalleen, niin alkavat omat valinnat olla hyvin selkeitä. 

Tänä vuonna mukana on monta ehdokasta, jossa on jokin tietty todella erottuva ominaisuus, kuten erityiset kasvot tai todella kupliva ja avoin persoonallisuus. Mukana on myös ehdokkaita, jossa olisi potentiaalia, mutta jokin tietty ominaisuus puuttuu, tai aika ei välttämättä vielä ole oikea. 

Mitä tulee eri maiden ehdokkaisiin pitkin maailmaa, niin kokonaistarjonta maailman suurimpiin kilpailuihin alkaa olla jo enemmistön osalta selvillä. Monissa maissa oikeuksia kansainvälisiin kilpailuihin hallinnoivat eri organisaatiot, aina ei samasta kilpailusta lähde ehdokas näihin kolmeen kilpailuun kuten Suomesta, ja siksikin edustajia valitaan pitkin vuotta. Toki monta maata Suomen lisäksi on vielä ehdokkaitaan vailla, yhteen tai useampaan kilpailuun.

Tänä viikonloppuna valitaan yhden tarkimmin seuratun maan ehdokas juuri Miss Universumeihin, Miss Kolumbia. Viimeisen neljän vuoden sijoitukset heillä ovat kerran 1. kaksi kertaa 2. ja kerran 3. Se kertonee tasosta, ja olen samaa mieltä, kolumbialaiset naiset ovat jumalaisen kauniita. 

Liputin tänä vuonna jo hetken Miss Usan puolesta, että joukossa on varmuudella myös yksi luonnollisen kaunis vaaleaverikkö, ilman nykymaailman monia kosmeettisia toimenpiteitä, ainakaan näkyviä sellaisia. Mutta, se ilo jäi lyhyeksi tapahtuneen muodonmuutoksen myötä. Nyt olisi saumaa luonnollisen kauniille upealle vaaleaverikölle, ja sellainenhan meidänkin finaalirivistöstämme löytyy. Ja vaikka Suomen edustajien pituuksia aina jaksetaan päivitellä, on tämäkin jenkkien edustaja kuitenkin jälleen vain 165cm, eli lyhyempi kuin yksikään meidän finalisteistamme, joten… 

Oma suhtautumiseni ns. “paranneltuihin” kilpailijoihin on se, että kunhan näyttää luonnolliselta, ja kunhan toimenpide on niin huomaamaton, ettei esimerkiksi kasvojen persoonallisuus muutu. Erilaiset pienet huomaamattomat toimenpiteet ovat nykypäivää, myös Suomessa, ja myös kauneusbisneksen ulkopuolella. 

Moni kaunis entinen Miss Suomi-kisan käynyt on teettänyt itselleen joitakin toimenpiteitä vuotensa aikana tai sen jälkeen, ja jotkut myös ennen kilpailuihin osallistumistaan. Toisilla ne ovat olleet todella onnistuneita, ja monen silmään huomaamattomia, mutta toisten kohdalla muutokset ovat olleet suurempia. Mutta sepä onkin jokaisen oma asia, mitä sitten itselleen tekee, vaikkakin keskustelua ne herättävät vuosikausia.

Tämän vuoden tuomaristossa on odotettu uudistus, Nadi Hammouda, kiertueen kuvaaja joka on nähnyt finalistit koko kiertueen ajan. Kenelläkään muulla ei ole sitä kokemusta ja näkemystä käytännöstä, kenen pää kestää, kuka jaksaa hymyillä ja poseerata, ja kuka on se joka myöhästelee eikä pysy kyydissä. Mutta kuten sanottua, kauneus on tuomariston silmissä, ja tuomaristossa jäseniä on viisi. Lopputulosta on siis aina yhtä vaikea ennustaa, mutta toiveitaan voi jokainen tuomaristoon kuulumaton heitellä ilmaan. Aivan kuten teen minäkin. 

Mutta toisin kuin tuomaristo, minä heitän ilmoille puhtaasti omia ajatuksia kansainvälisiä kisoja silmällä pitäen, enkä siitä, kuka olisi organisaatiolle se paras Miss Suomi.

1.Millamari on valloittanut yleisöäänestykset hyvin tyypillisellä suomalaisen eloveenamaisella ja klassisella “missimäisellä” kauneudellaan.

2.Jennasta mieleen jäävät eniten ihanat pisamat, monet upeat kuvat, sekä huolellisesti harkitut ja toteutetut toisen finaalivuoden agendat ja puheenaiheet.

3.Alina. Hänellä riittää sitä karismaa ja kykyä erottua joukosta. Häneen voi lisätä vielä onnistumisen kaikissa kuvissaan, intensiivisen läsnäolon tilanteissa, mieleenpainuvat hyvin erityiset kasvot ja upean vartalon. Unohtaa ei sovi kokemusta maailmalta, kokonaisvaltaista pysäyttävää ensivaikutelmaa, päättäväisyyttä ja energisyyttä. Tässä naisessa on myös sellaista kunnianhimoa ja itsekritiikkiä, ja asioiden tekeminen näyttää vaivattomalta. Hänet lähettäisin ehdottomasti Universumeihin. 

 

 

4.Janinasta jäävät parhaiten mieleen nuo suuret kauniit silmät ja suuri hymy. Klassinen tumma kaunotar.

5.Eevin valttina ovat eloveenamainen viattomuus ja ehdottoman aito nuorekkuus, vaalea muttei viileä.

 

6.Emilia Anttikoski on mielestäni ylivoimaisesti paras ehdokas Japanin Miss Internationaliin. Tällä ehdokkaalla on sellaiset kasvot, että niillä voidaan päästä aivan kärkeen, kasvonpiirteet huutavat itämaisuutta. Tämän naisen luonteen lujuudesta kertoo myös otsikoita ja keskustelua nostattanut vahva periaate kieltäytyä alusvaatekuvista.

 

7.Erikan valttina on tietynlainen pin up- ja baby doll-henkinen naisellinen olemus. Hänestä saisi tehtyä tällä teemalla lukemattomia kuvasarjoja, ja jotenkin uskon, että mediakin haluaa tämän hyödyntää.

8.Mirellassa on sähköä ja säihkettä, tumma ja tulinen, ja tiimalasivartalo. Mirella on myös tehnyt suuria muutoksia ja kasvanut matkalla viime vuoden semifinaalista tämän vuoden finaaliin, ja se näkyy.

9.Jennyllä on upea ryhdikäs urheilijan vartalo, joka on ehdottomasti hänen valttejaan kisassa. Vahva persoona.

 

10.Ellinoora. Hänen kupliva persoonallisuutensa ja ulospäinsuuntautuneisuutensa ovat mainittavia seikkoja. Kuvauksellisuus, pitkä kaula sekä nuo persoonalliset kasvot suurine silmineen. Urheilutaustansa kautta hänellä olisi myös sen osa-alueen valtti Miss Maailma-kisoissa, joten sinne lähettäisin hänet edustamaan.

 

 

Kiitos Nadille upeista kuvista, jäämme innolla odottelemaan lauantain finaalia, ja jonkun nuoren naisen maailman mullistumista.

Tsemiä kaikille naisille, kuka vain voi voittaa, koska kauneus on tuomariston silmissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *